Íránský Šafrán celý - nejvyšši kvality Jistě znáte úsloví „je toho jako šafránu“. A přesně toto úsloví vystihuje šafrán do puntíku. Z krásné fialové květiny, šafránu setého, se utrhnou tři rudě zbarvené čnělky, známé jako šafránové nitky, které se usuší. Sběr je velmi náročný a probíhá pouze ručně. Na kilo šafránu je potřeba sesbírat až 200 tisíc květů. A tyto náročné podmínky jej dělají vzácným a právem mu patří nejvyšší cena na světovém trhu. Šafrán patří k velmi vyhledávanému koření a rozhodně... Celý popis

Koupit za 359 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Íránský Šafrán celý - nejvyšši kvality
Jistě znáte úsloví „je toho jako šafránu“. A přesně toto úsloví vystihuje šafrán do puntíku. Z krásné fialové květiny, šafránu setého, se utrhnou tři rudě zbarvené čnělky, známé jako šafránové nitky, které se usuší. Sběr je velmi náročný a probíhá pouze ručně. Na kilo šafránu je potřeba sesbírat až 200 tisíc květů. A tyto náročné podmínky jej dělají vzácným a právem mu patří nejvyšší cena na světovém trhu.
Šafrán patří k velmi vyhledávanému koření a rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. V uzavřené nádobě si šafrán dokáže své vlastnosti uchovat i několik let. Má kořennou, mírně nahořklou chuť a velmi výrazné aroma. Má rovněž vynikající barvící schopnost a pokrmy umí zbarvit dožluta.
 
Dejte ale pozor, u šafránu platí, že méně je více. V pokrmu jej opravdu stačí troška, v opačném případě můžete totiž očekávat nepříjemnou hořkou chuť. Když naberete šafrán na špičku nože, mělo by vám takové množství vystačit na ochucení celého pokrmu. Před použitím se doporučuje šafrán namočit do lžíce teplé vody, nejlépe na hodinku. Šafrán tak dostatečně uvolní svou sytě jantarovou barvu. Nitky i s vodou pak před koncem vaření přidáte do zvoleného pokrmu.
Použití
Šafrán je koření, které patří k oblíbeným zejména v evropské kuchyni, zejména té francouzské a španělské. Oblíbený je ale i v latinskoamerické, arabské, indické a čínské kuchyni. Šafrán lze využít na ochucení omáček, polévek (zejména masových vývarů), kuskusu, těstovin či rýžových pokrmů jako rizoto, pilaf nebo paella. Šafrán můžete kombinovat i s masem, rybami, mořskými plody či sýry. A možná se budete divit, ale šafrán se hodí i k ovoci, sladkým pokrmům a do alkoholických nápojů.
Složení
100% Šafrán (Crocus sativus)
Země původu
Írán
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country
Hmotnost 3 g