Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských... Celý popis
Koupit za 95 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bio fazole mungo bio*nebio 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Bio fazole Mungo 500g, Bionebio
Doprava:
100 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Bio fazole mungo bio*nebio 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
87 Kč
Koupit za 87 Kč
Popis
Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech.
Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1281 kJ/304 kcal
Tuky
1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
42 g
z toho cukry
3,1 g
Vláknina
17 g
Bílkoviny
23 g
Sůl
0,02 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Fazole mungo. Skladujte v suchu.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1281 kJ/304 kcal
Tuky
1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
42 g
z toho cukry
3,1 g
Vláknina
17 g
Bílkoviny
23 g
Sůl
0,02 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Fazole mungo. Skladujte v suchu.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
Parametry
Výrobce | BioNebio |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh luštěniny | fazole |
Bio | ano |