Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“... Celý popis

Koupit za 268 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu. Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí biolog-genetik, intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti se zdravím a s jídlem. Vyzkoušela bezpočet dietních pokusů, jak zlepšit svůj zdravotní stav. Její osobní poznatky korespondují s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Více než deset let se věnuje počítačové grafice a ilustracím.
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2020
Nakladatelství Vyšehrad
Autor Radkin Honzák
Počet stran 144
Výrobce Vyšehrad
Vazba brožovaná bez přebalu
Jazyk české
Váha 280 gramů
ISBN 978-80-7601-310-0
Zobrazit více parametrů