Velká zelená čočka v bio kvalitě. Rychlá příprava, uvaříte ji i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše. Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou? Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů. Velká zelená čočka se před vařením nemusí namáčet. Pokud... Celý popis

Koupit za 60 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Velká zelená čočka v bio kvalitě. Rychlá příprava, uvaříte ji i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.

Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou? Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů.

Velká zelená čočka se před vařením nemusí namáčet. Pokud chcete vaření urychlit, stačí čočku namočit na 2 hodiny.

Využití:

- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky

- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením

- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo

- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži

- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi

- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku

- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce

- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnoti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
 
Zemědělská produkceTurecko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 475 kJ / 351 kcal

Tuky:
1,7 g

z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g

Sacharidy:
52,6 g

z toho cukry:
2,4 g

Bílkoviny:
25,8 g

Sůl:
0,0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Druh luštěniny čočka
Bio ano