Černá čočka má bílý vnitřek a je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si svůj tvar. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, do miso polévky, do salátů, ale i všude jinde. Nevšední ozdoba každého salátu, rizota nebo polévky. Drží tvar a skvěle vypadá! Čočku nemusíte namáčet, stačí pouze 20 minut povařit. Pokud ale chcete zkrátit dobu vaření na 10 minut, namočte čočku na 2 hodiny. Beluga krásně kontrastuje s barvami... Celý popis
Koupit za 110 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Čočka černá beluga 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
Country Life Čočka černá Beluga BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
93 Kč
Koupit za 93 Kč
Country Life Čočka černá beluga BIO 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
101 Kč
Koupit za 101 Kč
Country Life Čočka černá beluga 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
121 Kč
Koupit za 121 Kč
Country Life Čočka černá beluga Bio 0,5 kg
Doprava:
89 Kč
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
Popis
Černá čočka má bílý vnitřek a je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si svůj tvar. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, do miso polévky, do salátů, ale i všude jinde.
Nevšední ozdoba každého salátu, rizota nebo polévky. Drží tvar a skvěle vypadá!
Čočku nemusíte namáčet, stačí pouze 20 minut povařit. Pokud ale chcete zkrátit dobu vaření na 10 minut, namočte čočku na 2 hodiny. Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.
Recepty:
- Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga
- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Čočka černá beluga*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka drobnozrnná.
Země původu:
Kanada
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut.
Nevšední ozdoba každého salátu, rizota nebo polévky. Drží tvar a skvěle vypadá!
Čočku nemusíte namáčet, stačí pouze 20 minut povařit. Pokud ale chcete zkrátit dobu vaření na 10 minut, namočte čočku na 2 hodiny. Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.
Recepty:
- Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga
- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Čočka černá beluga*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka drobnozrnná.
Země původu:
Kanada
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Bio | ano |