Fazole mungo je výborná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jde se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě. Využití: - příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami - salát - uvařené a vychladlé mungo dobře chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem,... Celý popis

Koupit za 45 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Fazole mungo je výborná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jde se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě.

Využití:

- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami

- salát - uvařené a vychladlé mungo dobře chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí

- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit

- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi

- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C

- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.

Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.

Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Nechte si fazolky naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.

Složení:
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.

Země původu:
Čína

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Druh luštěniny fazole
Bio ano