Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě. Využití: - příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem nebo bylinkami - salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým... Celý popis
Koupit za 715 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole mungo 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
715 Kč
Koupit za 715 Kč
Country Life Fazole mungo 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
69 Kč
Skladem
751 Kč
Koupit za 751 Kč
BIO fazole mungo, 5 kg
Doprava:
zdarma
715 Kč
Koupit za 715 Kč
Fazole mungo 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
79 Kč
705 Kč
Koupit za 705 Kč
Country Life Fazole mungo 5kg Bio
Doprava:
138 Kč
654 Kč
Koupit za 654 Kč
Popis
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, sóji, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 305 kJ / 312 kcal Tuky: 1,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g Sacharidy: 44,0 g z toho cukry: 6,6 g Vláknina: 16,0 g Bílkoviny: 24,0 g Sůl: 0,04 g
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, sóji, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 305 kJ / 312 kcal Tuky: 1,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g Sacharidy: 44,0 g z toho cukry: 6,6 g Vláknina: 16,0 g Bílkoviny: 24,0 g Sůl: 0,04 g
Parametry
Výrobce | Country Life |
Bio | ano |