Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka sama pochází z chladných ob lastí střední Asie, kde byla využívána i z toho důvodu, že se tradičně věřilo, že tělu dodává silnou až zahřívající energii. Do Evropy se dostala ve středověku. Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další... Celý popis

Koupit za 625 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka sama pochází z chladných ob lastí střední Asie, kde byla využívána i z toho důvodu, že se tradičně věřilo, že tělu dodává silnou až zahřívající energii. Do Evropy se dostala ve středověku.

Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E.

Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky

Obsah lysinu - aminokyseliny, která hraje roli v v prevenci aktivizace herpetických virů (původce oparů), je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší.

Velmi důležitým vitamínem v pohance v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.

Pohanka kroupy vzniká loupáním pohankových zrn z tmavých pevných slupek. Pohanka BIOHARMONIE je loupaná výhradně mechanicky. Tento způsob (na rozdíl od termického loupání) je velmi šetrný a vede k zachování původních chuťových a výživových hodnot pohanky. Pohankové kroupy jsou vhodné pro přípravu příloh, "rizot", salátů či k zapékání.

Doporučujeme tuto pohanku i na klíčení, máme s ní osobní výbornou zkušenost!

Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1332 kJ (317Kcal), Bílkoviny: 11,9g, Sacharidy: 65g, Tuky: 2,4g, Hořčík: 98mg (32%DDD), DDD=Doporučená denní dávka

Složení: pohanka - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Hmotnost 5000 g
Druh kroupy
Bio ano