Kakaový prášek je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě všechny zdraví prospěšné látky, aniž by obsahoval vysoké procento tuku, jako čokoláda. Víte, jak přichází na svět kakao? Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Naše kakaové boby patří k řadě... Celý popis
Koupit za 259 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vitalvibe Kakaový prášek BIO, 250 g
Doprava:
105 Kč
Skladem
259 Kč
Koupit za 259 Kč
Bio Kakaový prášek z Peru 250g, Vitalvibe
Doprava:
100 Kč
Skladem
259 Kč
Koupit za 259 Kč
Kakaový prášek BIO z Peru 250 g Vitalvibe Vitalvibe
Doprava:
59 Kč
Skladem
239 Kč
Koupit za 239 Kč
Kakaový prášek BIO z Peru 250 g Vitalvibe
Doprava:
69 Kč
Skladem
239 Kč
Koupit za 239 Kč
Popis
Kakaový prášek je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě všechny zdraví prospěšné látky, aniž by obsahoval vysoké procento tuku, jako čokoláda.
Víte, jak přichází na svět kakao?
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Naše kakaové boby patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní.
Zrod kakaového prášku začíná umletím nepražených kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaovou hmotu dále sušíme a rozmělníme na jemný prášek.
Proto si kakaový prášek zachovává všechny látky, které příznvě působí na tělo i na duši člověka. A to i přes velmi nízký obsah tuků a téměř nulový obsah cukru.
Kakaový prášek je pokladnicí zdraví i dobré nálady
Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy.
Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“.
Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti.
Nejlepší RAW kakao za skvělou cenu
Náš dodavatel produkuje kakao v prémiové kvalitě i chuti. Té nejlepší, jaká je vůbec možná. Je dokonce v souladu s poněkud ošemetným zpřísněním evropských norem na obsah kadmia, které je ovšem přirozenou součástí půdy v krajině, odkud kakao pochází. Hodnoty nově nařízené legislativou jsou pro běžné dodavatele těžko dosažitelné. U nás máte jistotu, že dostáváte to naprosto nejlepší, nejčistší a nejlahodnější kakao v BIO a RAW kvalitě.
Výhody pro vaše zdraví
nabitý vitamíny, minerály a antioxidanty
100% přírodní produkt v raw kvalitě
bez cukru bílého ani přírodního
s nižším obsahem tuků než čokoláda nebo běžné kakao
bez aromat a konzervantů
Použití
lahodný kakaový nápoj připravníme smícháním s rostlinným „mlékem“, například z kešu ořechů
můžeš jej také dle chuti dosladit přírodním sladidlem s nízkým glykemickým indexem
přimíchej jej do neochuceného proteinu a připrav si tak vždy jedinečné smoothie dle tvé nálady
nebo si připrav dezert dle své nálady - obal v něm sladké RAW kuličky, přimíchej do polevy na dort nebo vymysli svou orignální kombinaci chutí
ideální pro výrobu domácí čokolády a dalších dobrot - inspiraci najdete v sekci Recepty
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
1562 kJ / 373 kcal
Tuky
17,3 g
- z toho nasycené
9,3 g
Sacharidy
15,1 g
- z toho cukry
0,7 g
Vláknina
31 g
Bílkoviny
25,7 g
Sůl**
0 g
** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Složení
100% kakaový prášek bio, může obsahovat stopy sezamu a ořechů.
Informace
Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu).
Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Skladujte na chladném, temném a suchém místě.
Víte, jak přichází na svět kakao?
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Naše kakaové boby patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní.
Zrod kakaového prášku začíná umletím nepražených kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaovou hmotu dále sušíme a rozmělníme na jemný prášek.
Proto si kakaový prášek zachovává všechny látky, které příznvě působí na tělo i na duši člověka. A to i přes velmi nízký obsah tuků a téměř nulový obsah cukru.
Kakaový prášek je pokladnicí zdraví i dobré nálady
Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy.
Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“.
Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti.
Nejlepší RAW kakao za skvělou cenu
Náš dodavatel produkuje kakao v prémiové kvalitě i chuti. Té nejlepší, jaká je vůbec možná. Je dokonce v souladu s poněkud ošemetným zpřísněním evropských norem na obsah kadmia, které je ovšem přirozenou součástí půdy v krajině, odkud kakao pochází. Hodnoty nově nařízené legislativou jsou pro běžné dodavatele těžko dosažitelné. U nás máte jistotu, že dostáváte to naprosto nejlepší, nejčistší a nejlahodnější kakao v BIO a RAW kvalitě.
Výhody pro vaše zdraví
nabitý vitamíny, minerály a antioxidanty
100% přírodní produkt v raw kvalitě
bez cukru bílého ani přírodního
s nižším obsahem tuků než čokoláda nebo běžné kakao
bez aromat a konzervantů
Použití
lahodný kakaový nápoj připravníme smícháním s rostlinným „mlékem“, například z kešu ořechů
můžeš jej také dle chuti dosladit přírodním sladidlem s nízkým glykemickým indexem
přimíchej jej do neochuceného proteinu a připrav si tak vždy jedinečné smoothie dle tvé nálady
nebo si připrav dezert dle své nálady - obal v něm sladké RAW kuličky, přimíchej do polevy na dort nebo vymysli svou orignální kombinaci chutí
ideální pro výrobu domácí čokolády a dalších dobrot - inspiraci najdete v sekci Recepty
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
1562 kJ / 373 kcal
Tuky
17,3 g
- z toho nasycené
9,3 g
Sacharidy
15,1 g
- z toho cukry
0,7 g
Vláknina
31 g
Bílkoviny
25,7 g
Sůl**
0 g
** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Složení
100% kakaový prášek bio, může obsahovat stopy sezamu a ořechů.
Informace
Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu).
Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Skladujte na chladném, temném a suchém místě.
Parametry
Výrobce | Vitalvibe |
Hmotnost | 250 g |