Beluga Černá čočka Černá čočka je typická pro svá drobná zrnka a kvůli své černé barvě je často přezdívána na kaviár. Už to samo o sobě je na luštěninu velmi originální. Možná vás překvapí svojí lehce oříškovou chutí, což je její velkou předností, v jídlech totiž nepůsobí fádním dojmem. Je to potravina, která dokáže obohatit náš jídelníček o tolik potřebnou vlákninu a díky svému nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky. Tím však nekončíme, obsahuje také antioxidanty, vitamíny skupiny... Celý popis

Koupit za 95 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Beluga Černá čočka

Černá čočka je typická pro svá drobná zrnka a kvůli své černé barvě je často přezdívána na kaviár. Už to samo o sobě je na luštěninu velmi originální. Možná vás překvapí svojí lehce oříškovou chutí, což je její velkou předností, v jídlech totiž nepůsobí fádním dojmem. Je to potravina, která dokáže obohatit náš jídelníček o tolik potřebnou vlákninu a díky svému nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky.

Tím však nekončíme, obsahuje také antioxidanty, vitamíny skupiny B. Dokáže opravdu skvěle zasytit a je součástí mnoha nápaditých receptů, které jsou lehce dohledatelné a rozhodně nejsou jednotvárné. Nemusíte se tedy obávat, že by se vám přejedla nebo jídlo neobohatila svojí jedinečnou oříškovou chutí

Příprava

Stejně jako čočku červenou, není nutné "Belugu" namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 25 minut a můžeme konzumovat.

Složení

Černá čočka Beluga. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%

Země původu

Kanada

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country