Tilda Basmati rýže 20kg

97 %
(8 hodnocení)

Tilda Basmati Rýže 20Kg   Seznamte se Tyto jedinečné zrnka Tilda Basmati rýže jsou známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Každé zrnko prochází kvalitou kontroly, kde se ověřuje 100% čistota a kvalita.   Kterou rýži vybrat? Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE Složení 100% čistá Basmati rýže Příprava Basmati rýže 1. Rýži několikrát propláchněte.... Celý popis

Koupit za 2 410 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tilda Basmati Rýže 20Kg
 

Seznamte se

Tyto jedinečné zrnka Tilda Basmati rýže jsou známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Každé zrnko prochází kvalitou kontroly, kde se ověřuje 100% čistota a kvalita.  

Kterou rýži vybrat?

Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE

Složení

100% čistá Basmati rýže

Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

 Osvědčené tipy jak uvařit Basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

 

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou

O výrobci

Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Tilda