GRIZLY Fazole černá 1000 g Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové,... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
GRIZLY Fazole černá 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
GRIZLY Fazole černá 1000 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Popis
GRIZLY Fazole černá 1000 g
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové, ale také fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Jsou vhodné pro diabetiky. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Luštěnina.
Složení: Fazole černá 100 %.
Země původu: Myanmar.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy lepku.
Černá fazole má hustou masitou strukturu. Nejen díky tomu, ale i kvůli vysokému obsahu kvalitní rostlinné bílkoviny, se stala oblíbenou položkou v jídelníčku vegetariánů, jelikož výborně nahrazuje maso. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 453 kJ / 342 kcal
Tuky:
1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
57 g
z toho cukry:
1,2 g
Bílkoviny:
23 g
Sůl:
0,03 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové, ale také fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Jsou vhodné pro diabetiky. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Luštěnina.
Složení: Fazole černá 100 %.
Země původu: Myanmar.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy lepku.
Černá fazole má hustou masitou strukturu. Nejen díky tomu, ale i kvůli vysokému obsahu kvalitní rostlinné bílkoviny, se stala oblíbenou položkou v jídelníčku vegetariánů, jelikož výborně nahrazuje maso. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 453 kJ / 342 kcal
Tuky:
1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
57 g
z toho cukry:
1,2 g
Bílkoviny:
23 g
Sůl:
0,03 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |