Jste milovníci masa? Tak to jistě budete znát sušené maso jerky? Se Severoamerickým sušeným masem jerky přišli staří Indiáni, kteří technikou sušení dokázali uchovat ulovené maso na pozdější dobu. Sušené maso si tak zachová svou chuť a výživovou hodnotu, ale nemusíte se již bát jeho zkažení. Navíc sušením zmenší svůj objem a proto je sušené maso skvělou svačinou do kapsy nebo batohu. Slyšeli jste v souvislosti se sušeným masem kromě jerky také název biltong? Biltong je název pro sušené maso z jižní... Celý popis

Koupit za 58 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jste milovníci masa? Tak to jistě budete znát sušené maso jerky? Se Severoamerickým sušeným masem jerky přišli staří Indiáni, kteří technikou sušení dokázali uchovat ulovené maso na pozdější dobu. Sušené maso si tak zachová svou chuť a výživovou hodnotu, ale nemusíte se již bát jeho zkažení. Navíc sušením zmenší svůj objem a proto je sušené maso skvělou svačinou do kapsy nebo batohu. Slyšeli jste v souvislosti se sušeným masem kromě jerky také název biltong? Biltong je název pro sušené maso z jižní Afriky, které se suší podobným způsobem, ale krájí se až po usušení narozdíl od jerky. Už se vám sbíhají sliny?

Příprava sušeného masa

Na výrobu se používá nejkvalitnější hovězí maso, které se před sušením krájí na tenké plátky a marinuje se v soli a koření. Navíc toto sušené maso má příchuť slaniny a kdo by nemiloval slaninu. Poté dochází k sušení při cca 70 °C po dobu 6–12 hodin. Sušené maso je pak možné skladovat při pokojové teplotě a proto je ideálním zdrojem energie na cesty.

Pokud máte rádi pálivé, doporučujeme vám vyzkoušet namočit sušené hovězí do omáčky Spicy Honey Extra Hot. Máte rádi kombinaci slaného a sladkého? Tak to musíte vyzkoušet sušené maso se sušeným ovocem, například s datlemi. 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce JimJerky
Příchuť slanina