Originální prémiový kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Kromě nápojů ho stejně dobře využijete i při pečení, na přípravu polev nebo náplní. Vysoce kvalitní kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze a je samozřejmě vhodné i pro pečení, přípravu polev či náplní. Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Van Houten kakao 125 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Van Houten Kakao 125g
Doprava:
zdarma
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Van Houten Kakao 125 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
58 Kč
Koupit za 58 Kč
Popis
Originální prémiový kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Kromě nápojů ho stejně dobře využijete i při pečení, na přípravu polev nebo náplní.
Vysoce kvalitní kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze a je samozřejmě vhodné i pro pečení, přípravu polev či náplní.
Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.
Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.
Ideální příprava kakaového nápoje je jednoduchá.
Nejdříve ohřejeme mléko. Odlijeme malou část mléka a z kakaa a cukru utřeme jemnou kašičku. Kašičku lehce zamícháme do zbylého horkého mléka. Nápoj se nechá za stálého míchání (od spodu, aby nedošlo k připálení mléka) projít varem. Hotové kakao odstavíme z ohně a ihned naléváme do šálků. Dobrou chuť!
Vysoce kvalitní kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze a je samozřejmě vhodné i pro pečení, přípravu polev či náplní.
Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.
Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.
Ideální příprava kakaového nápoje je jednoduchá.
Nejdříve ohřejeme mléko. Odlijeme malou část mléka a z kakaa a cukru utřeme jemnou kašičku. Kašičku lehce zamícháme do zbylého horkého mléka. Nápoj se nechá za stálého míchání (od spodu, aby nedošlo k připálení mléka) projít varem. Hotové kakao odstavíme z ohně a ihned naléváme do šálků. Dobrou chuť!
Parametry
Výrobce | Van Houten |
Hmotnost | 125 g |
Druh | kakao |