Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Jsou vyráběny z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli a listy Shiso. Jsou velmi slané a tedy jsou vhodné jako příležitostná pochoutka. Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům! V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže. Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony,... Celý popis

Koupit za 179 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Jsou vyráběny z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli a listy Shiso. Jsou velmi slané a tedy jsou vhodné jako příležitostná pochoutka.

Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům!

V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže. Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje. Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha. Umeboshi se často používají také v makrobiotice.

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Japonská společnost Muso byla založena před 30 lety. Prodává tradiční japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocet a miso pasty. Miso pasty se v Japonsku konzumují denně a jsou vysoce ceněny pro své výživové a zdravotní účinky, dokonce se jim přisuzuje zásluha na proslulé dlouhověkosti Japonců. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované. Jedním z hlavních dodavatelů této společnosti je firma Maruya Hatcha Miso, která se výrobou misa pasty zabývá už přes 700 let.

Složení:
Umeboshi (ume švestky, jedlá sůl), shiso listy (červené shiso listy, ume švestky, jedlá sůl).

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu v uzavřeném obalu, chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu:
Japonsko

Příprava / určení:
K přímé spotřebě.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Muso