XinZuo na maso Yu B13R 8"

100 %
(5 hodnocení)

Poradí si s jakýmkoliv masem Je úplně jedno, jestli máte na prkýnku drůbež nebo zvěřinu. Pro porcování je totiž základem perfektně nabroušené ostří. Tak, aby maso nepotrhalo a jediným pohybem ukrojilo dokonalý plátek. Speciální zúžený tvar čepele umožňuje precizní řez a bezchybnou kontrolu krájení.  Nůž Xinzuo® Carving B13R (8") se hodí na: - plátkování syrového masa. - porcování masa připravovaného vcelku. - špikování. - filetování ryb. Ostrost se skrývá v detailu A to v Xinzuo® moc dobře... Celý popis

Koupit za 1 699 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Poradí si s jakýmkoliv masem

Je úplně jedno, jestli máte na prkýnku drůbež nebo zvěřinu. Pro porcování je totiž základem perfektně nabroušené ostří. Tak, aby maso nepotrhalo a jediným pohybem ukrojilo dokonalý plátek. Speciální zúžený tvar čepele umožňuje precizní řez a bezchybnou kontrolu krájení. 

Nůž Xinzuo® Carving B13R (8") se hodí na:

- plátkování syrového masa.

- porcování masa připravovaného vcelku.

- špikování.

- filetování ryb.

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť z palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Navíc je v podstatě bezúdržbová. Jde totiž o poměrně tvrdé dřevo, které nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Proto, že žádné dva kusy nejsou stejné.

... a taky damaškové oceli

Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

 

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Parametry nože Xinzuo® Carving B13R (8")

Jádro čepele: 
10Cr15CoMoV* 

Složení damaškové oceli:
66 vrstev oceli 316L

Tvrdost oceli:
60 ± 2 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
palisandr

Prvky rukojeti:
3 ozdobné nýty

Hmotnost:
205 g

* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

 

Luxusní dárkové balení

Profesionální nůž Xinzuo® Carving B13R si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Pro ostří pořád jako nové nůž:

- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.

- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte. 

- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).

- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.

- chraňte před nárazy a pády. 

- ukládejte na bezpečné místo. 

         
 

       
Zobrazit více

Parametry

Výrobce XinZuo
Materiál rukojeti dřevo