Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu. Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu. Medovina Medovina je alkoholický nápoj kvašený... Celý popis

Koupit za 784 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu.

Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Vřesový med a medovina
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zobrazit více