GymBeam Erythrit Alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem! Erythrit (Erythritol) je přírodní náhrada cukru, která je určena pro všechny, kteří hledají alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem. Zároveň neobsahujekalorie, je šetrné vůči zubům, nezpůsobuje zubní kazy, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulínu. Je dobře stravitelné a vhodné do diety. Používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje... Celý popis
Koupit za 227 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Gymbeam Erythrit Příchuť: Neochucený, Hmotnost: 1000g
Doprava:
49 Kč
Skladem
227 Kč
Koupit za 227 Kč
Erythrit 1000 g - GymBeam
Doprava:
47 Kč
Skladem
236 Kč
Koupit za 236 Kč
Erythrit 1000 g - GymBeam Balení (g): 1000 g
Doprava:
78 Kč
229 Kč
Koupit za 229 Kč
GymBeam Erythrit 1000 g - bez příchuti
Doprava:
75 Kč
Skladem
229 Kč
Koupit za 229 Kč
GymBeam Erythrit 1000 g
Doprava:
45 Kč
Skladem
229 Kč
Koupit za 229 Kč
Popis
GymBeam Erythrit
Alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem!
Erythrit (Erythritol) je přírodní náhrada cukru, která je určena pro všechny, kteří hledají alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem. Zároveň neobsahujekalorie, je šetrné vůči zubům, nezpůsobuje zubní kazy, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulínu. Je dobře stravitelné a vhodné do diety.
Používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce (hrušky, meloun, hrozny) i v potravinách, například v sójové omáčce, sýru, víně či pivě. V potravinách slouží ke zvýraznění aroma, zvlhčování, jako náhradní sladidlo, stabilizátor či zahušťovadlo. Vypadá velmi podobně jako cukr, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žádné kalorie. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízký projímavý účinek. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulínu.
Erythrit vzniká fermentací rostlinného cukru - cukr se smíchá s vodou, a pak se přírodně kvasí do eryhritolu. Pak se přefiltruje, nechá se krystalizovat, a pak se suší. Hotový výrobek vypadá jako cukr, má i stejnou váhu a objem, avšak má pouze 65-70% sladivosti cukru. 90% eryhritu se vstřebává přímo v tenkém střevě a do 24 hodin se vyloučí. Erythrit nemetabolizuje s ústními bakteriemi, což znamená, že nepřispívá ke vzniku zubního kazu.
Erythritol byl schválen pro použití jako náhrada cukru v Japonsku v roce 1990. Ve Spojených státech, je klasifikován a obecně považován za bezpečný (GRAS) od roku 1997. V Austrálii a na Novém Zélandě byl schválen v roce 1999.
Čím se sladidlo Erythrit liší?
- Je fermentovaný - vyrábí se fermentací přírodního cukru z kukuřice
- Je tepelně stabilní - až do 160 °C
- Je bezkalorický - zatímco většina podobných sladidel je nízkokalorických, eryhtritol neobsahuje žádné kalorie
- Není glykemický - nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol je proto vhodný pro lidi s cukrovkou.
- Je to nejjednodušší stravitelný cukerný alkohol - více než 90% eryhritolu se absorbuje v tenkém střevě, takže do tlustého střeva se dostane jen minimální množství. U jiných cukrových alkoholů je to naopak, a proto jejich uživatelům často způsobují průjmy a další podobné příznaky.
- Není karcinogenní - studie prokázaly, že nemá karcinogenní vlastnosti.
- Je to antioxidant - eryhtritol pomáhá v boji proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za proces stárnutí. Je dokonce účinnější než jiné cukerné alkoholy, protože se snadno absorbuje a není metabolizován.
Erythrit a jeho výhody
- neobsahuje kalorie
- nemá vliv na hladinu cukru v krvi
- nemá vliv na hladinu inzulínu
- má nulový glykemický index
- je tepelně stabilní
- je přátelský k zubům, nezpůsobuje zubní kazy
- je bezlepkový a bezlaktózový
- má sladkou chuť
Kde ho využijete?
Používá se do náplní do pečiva, cukrovinek, žvýkaček, mléčných nápojů, bonbónů, mražených dezertů, pudinků, nízkokalorických nápojů a dalších potravin. Erithrytol je ideální ochucovadlo do káv, čajů, limonád, do omáček a dresinků, stolních sladidel. Samozřejmě, poslouží vám i při vaření a pečení.
Složení
Erythrit 100%.
Doporučené dávkování
Používejte jako alternativu cukru, ve stejných dávkách jako cukr. V poměru 1:1.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty
v 100 g
Energetická hodnota
0 kJ / 0 kcal
Bílkoviny
0 g
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
100 g
z toho cukry
0 g
z toho alkoholové cukry
100 g
Sodík
0 g
Upozornění
Výrobek není náhradou pestré a vyvážené stravy. Skladujte při teplotě do 25°C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
Alergenové upozornění: Může obsahovat stopy mléka, sóji, vajec a ořechů.
Alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem!
Erythrit (Erythritol) je přírodní náhrada cukru, která je určena pro všechny, kteří hledají alternativní sladidlo podobné cukru s nulovým glykemickým indexem. Zároveň neobsahujekalorie, je šetrné vůči zubům, nezpůsobuje zubní kazy, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulínu. Je dobře stravitelné a vhodné do diety.
Používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce (hrušky, meloun, hrozny) i v potravinách, například v sójové omáčce, sýru, víně či pivě. V potravinách slouží ke zvýraznění aroma, zvlhčování, jako náhradní sladidlo, stabilizátor či zahušťovadlo. Vypadá velmi podobně jako cukr, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žádné kalorie. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízký projímavý účinek. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulínu.
Erythrit vzniká fermentací rostlinného cukru - cukr se smíchá s vodou, a pak se přírodně kvasí do eryhritolu. Pak se přefiltruje, nechá se krystalizovat, a pak se suší. Hotový výrobek vypadá jako cukr, má i stejnou váhu a objem, avšak má pouze 65-70% sladivosti cukru. 90% eryhritu se vstřebává přímo v tenkém střevě a do 24 hodin se vyloučí. Erythrit nemetabolizuje s ústními bakteriemi, což znamená, že nepřispívá ke vzniku zubního kazu.
Erythritol byl schválen pro použití jako náhrada cukru v Japonsku v roce 1990. Ve Spojených státech, je klasifikován a obecně považován za bezpečný (GRAS) od roku 1997. V Austrálii a na Novém Zélandě byl schválen v roce 1999.
Čím se sladidlo Erythrit liší?
- Je fermentovaný - vyrábí se fermentací přírodního cukru z kukuřice
- Je tepelně stabilní - až do 160 °C
- Je bezkalorický - zatímco většina podobných sladidel je nízkokalorických, eryhtritol neobsahuje žádné kalorie
- Není glykemický - nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol je proto vhodný pro lidi s cukrovkou.
- Je to nejjednodušší stravitelný cukerný alkohol - více než 90% eryhritolu se absorbuje v tenkém střevě, takže do tlustého střeva se dostane jen minimální množství. U jiných cukrových alkoholů je to naopak, a proto jejich uživatelům často způsobují průjmy a další podobné příznaky.
- Není karcinogenní - studie prokázaly, že nemá karcinogenní vlastnosti.
- Je to antioxidant - eryhtritol pomáhá v boji proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za proces stárnutí. Je dokonce účinnější než jiné cukerné alkoholy, protože se snadno absorbuje a není metabolizován.
Erythrit a jeho výhody
- neobsahuje kalorie
- nemá vliv na hladinu cukru v krvi
- nemá vliv na hladinu inzulínu
- má nulový glykemický index
- je tepelně stabilní
- je přátelský k zubům, nezpůsobuje zubní kazy
- je bezlepkový a bezlaktózový
- má sladkou chuť
Kde ho využijete?
Používá se do náplní do pečiva, cukrovinek, žvýkaček, mléčných nápojů, bonbónů, mražených dezertů, pudinků, nízkokalorických nápojů a dalších potravin. Erithrytol je ideální ochucovadlo do káv, čajů, limonád, do omáček a dresinků, stolních sladidel. Samozřejmě, poslouží vám i při vaření a pečení.
Složení
Erythrit 100%.
Doporučené dávkování
Používejte jako alternativu cukru, ve stejných dávkách jako cukr. V poměru 1:1.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty
v 100 g
Energetická hodnota
0 kJ / 0 kcal
Bílkoviny
0 g
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
100 g
z toho cukry
0 g
z toho alkoholové cukry
100 g
Sodík
0 g
Upozornění
Výrobek není náhradou pestré a vyvážené stravy. Skladujte při teplotě do 25°C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
Alergenové upozornění: Může obsahovat stopy mléka, sóji, vajec a ořechů.
Parametry
Výrobce | GymBeam |
Hmotnost | 1000 g |