Askorban sodný – vitamín C, E301 Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu. pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech. Popis: Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže... Celý popis
Koupit za 26 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Askorban sodný – vitamín C, E301
Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka
Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu.
pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové
Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech.
Popis:
Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže syntetizovat samo a proto jsem odkázaní na příjem vitamínu C z vnějších zdrojů.
Vitamín C neboli kyselina L-askorbová zlepšuje např. vstřebávání železa z tenkého střeva, přispívá ke správné funkci chrupavek, kostí, cév, kůže a zubů.
Nedostatek vitamínu C se může projevit nemocí zvanou kurděje projevuje se jako únava, ztráta zubů, krvácení dásní, špatné hojení ran.
Nepostradatelný je také v potravinářském průmyslu, kde se využívá jako antioxidant a konzervační látka. Brání oxidaci tuků a tím vzniku rakovinotvorných látek, prodlužuje trvanlivost potravin.
Použití: Askorban sodný se využívá jako antioxidant v potravinářském průmyslu při výrobě ovocných džusů, v pekařském a masném průmyslu. Brání oxidaci tuků a tím bráni vzniku rakovinotvorných látek. Také se využívá jako konzervační surovina, zachovává barvu zpracovaného masa, prodlužuje trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných štáv a mnoho dalšího. Využívám se také při zrání mouky a pro lepší zpracovaní těsta nebo jako přísada do ovocných salátu, džusů, snídaňových cerealií, mražených plodů moře apod.
Zdravotní účinky:
brání vzniku rakovinotvorných látek
prevence proti nachlazení, zvyšuje imunitu
prevence srdečních chorob a očního šedého zákalu
zlepšuje pevnost cév, stimuluje tvorbu bílých krvinek
podporuje tvorbu kolagenu
působí jako antioxidant pomáha udržet přirozenou průžnou pokožku
nezbytný pro stavbu kostí, svalů, šlach, činnost nervové soustavy
ochrana buněk před poškozením volnými radikály
snižuje množství riskantního LDL cholesterolu a Triacylglycerolu v krvi
Nedostatek vitamínu C se projevuje:
zvýšená kazivost zubů
narušením stavby kostí
deformacemi a krvácením do kloubů
snížená odolnost proti infekcím
žaludečními problémy
extrémný nedostatek způsobuje kurděje např. ztrátou zubů, krvácivostí, otoky kloubů
Náš tip: Askorban sodný je nepostradatelným doplňkem ovocných džusů! Pravidelný příjem zlepšije imunitu!
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka
Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu.
pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové
Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech.
Popis:
Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže syntetizovat samo a proto jsem odkázaní na příjem vitamínu C z vnějších zdrojů.
Vitamín C neboli kyselina L-askorbová zlepšuje např. vstřebávání železa z tenkého střeva, přispívá ke správné funkci chrupavek, kostí, cév, kůže a zubů.
Nedostatek vitamínu C se může projevit nemocí zvanou kurděje projevuje se jako únava, ztráta zubů, krvácení dásní, špatné hojení ran.
Nepostradatelný je také v potravinářském průmyslu, kde se využívá jako antioxidant a konzervační látka. Brání oxidaci tuků a tím vzniku rakovinotvorných látek, prodlužuje trvanlivost potravin.
Použití: Askorban sodný se využívá jako antioxidant v potravinářském průmyslu při výrobě ovocných džusů, v pekařském a masném průmyslu. Brání oxidaci tuků a tím bráni vzniku rakovinotvorných látek. Také se využívá jako konzervační surovina, zachovává barvu zpracovaného masa, prodlužuje trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných štáv a mnoho dalšího. Využívám se také při zrání mouky a pro lepší zpracovaní těsta nebo jako přísada do ovocných salátu, džusů, snídaňových cerealií, mražených plodů moře apod.
Zdravotní účinky:
brání vzniku rakovinotvorných látek
prevence proti nachlazení, zvyšuje imunitu
prevence srdečních chorob a očního šedého zákalu
zlepšuje pevnost cév, stimuluje tvorbu bílých krvinek
podporuje tvorbu kolagenu
působí jako antioxidant pomáha udržet přirozenou průžnou pokožku
nezbytný pro stavbu kostí, svalů, šlach, činnost nervové soustavy
ochrana buněk před poškozením volnými radikály
snižuje množství riskantního LDL cholesterolu a Triacylglycerolu v krvi
Nedostatek vitamínu C se projevuje:
zvýšená kazivost zubů
narušením stavby kostí
deformacemi a krvácením do kloubů
snížená odolnost proti infekcím
žaludečními problémy
extrémný nedostatek způsobuje kurděje např. ztrátou zubů, krvácivostí, otoky kloubů
Náš tip: Askorban sodný je nepostradatelným doplňkem ovocných džusů! Pravidelný příjem zlepšije imunitu!
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Hmotnost | 50 g |