Má kratší kulatá a silnější zrnka. Mnohem déle se vaří a po uvaření je mírně lepivá. Oproti rýži bílé je však bohatší na vitamíny a minerály. Používá se nejčastěji k přípravě rizota, zrnka se při vaření otevírají a vstřebávají do sebe chutě a vůně. Použití rýže? - K přípravě rizota, směsí z jedné pánve a zapečených - K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka. - Jako příloha převážně k omáčkám. - Nasladko, jako nákyp, nebo rýžová kaše Jak rýži uvařit?... Celý popis

Koupit za 35 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Má kratší kulatá a silnější zrnka. Mnohem déle se vaří a po uvaření je mírně lepivá. Oproti rýži bílé je však bohatší na vitamíny a minerály. Používá se nejčastěji k přípravě rizota, zrnka se při vaření otevírají a vstřebávají do sebe chutě a vůně.
Použití rýže?

- K přípravě rizota, směsí z jedné pánve a zapečených
- K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka.
- Jako příloha převážně k omáčkám.
- Nasladko, jako nákyp, nebo rýžová kaše
Jak rýži uvařit?
Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?"  V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaři a k čemu je nejvhodnější?

Složení:
Rýže natural kulatozrnná

Skladování
Skladujte v suchu.

Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 520 kJ / 360 kcal
Tuky:0,66 gz toho nasycené mastné kyseliny:0,2 gSacharidy:78 gz toho cukry:0,1 gBílkoviny:8 gSůl: 0,7 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita
Bio ne