Fazole mungo je výborná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jde se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě. Využití: - příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami - salát - uvařené a vychladlé mungo dobře chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem,... Celý popis
Koupit za 57 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole mungo 500 g COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
57 Kč
Koupit za 57 Kč
Country Life Fazole mungo 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
Country Life Fazole mungo 500 g COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
61 Kč
Koupit za 61 Kč
Country Life, s.r.o. Fazole mungo 500g
Doprava:
80 Kč
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Countrylife Fazole mungo Bio 500g
Doprava:
120 Kč
Skladem
88 Kč
Koupit za 88 Kč
Popis
Fazole mungo je výborná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jde se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo dobře chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Nechte si fazolky naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo dobře chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Nechte si fazolky naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh luštěniny | fazole |
Bio | ano |