Kdo se někdy vydal na nákup zralého ananasu, ví, že to není jen tak. Do obchodů se často dostanou polozelené plody a vy pak doma jen marně vyhlížíte jejich dozrání. Naštěstí existuje ananas sušený mrazem, a ten vás nikdy nezklame. Sklízí se vyzrálý a hned se šetrně suší mrazem. Díky tomu má intenzivní sladkokyselou chuť a nádherně voní – jako byste si ho vychutnávali v tropické destinaci. Navíc má výhody ve srovnání s kandovaným ananasem. Žvýkavá kolečka bývají plná cukru a siřičitanů, a ty vašemu... Celý popis

Koupit za 139 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kdo se někdy vydal na nákup zralého ananasu, ví, že to není jen tak. Do obchodů se často dostanou polozelené plody a vy pak doma jen marně vyhlížíte jejich dozrání. Naštěstí existuje ananas sušený mrazem, a ten vás nikdy nezklame. Sklízí se vyzrálý a hned se šetrně suší mrazem. Díky tomu má intenzivní sladkokyselou chuť a nádherně voní – jako byste si ho vychutnávali v tropické destinaci.
Navíc má výhody ve srovnání s kandovaným ananasem. Žvýkavá kolečka bývají plná cukru a siřičitanů, a ty vašemu zdraví moc neprospějí. Naproti tomu mrazem sušený ananas si zachovává vitamíny a minerály podobně jako čerstvé plody. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty. Ale jednu nevýhodu vám přece jen prozradit musíme – jakmile ochutnáte jeden plátek, hrozně rychle zmizí celý sáček!
Jak si vychutnat lyofilizovaný ananas?
Lyofilizovaný ananas pohladí vaše chuťové pohárky, kdykoliv vás přepadne chuť na sladké. Křupněte si ho bez výčitek samotný nebo si namíchejte zdravou svačinku s ořechy. Přidejte plátky ananasu do jogurtu, tvarohu a snídaňového müsli. Skvěle se hodí také jako přísada do dezertů a ovocných salátů.
Náš tip
Připravte si domácí tropickou limonádu. Vhoďte do džbánu vody několik plátků lyofilizovaného ananasu a manga, přidejte lístky máty a pár kapek citrónové šťávy. Vypijte a pak snězte kousky lyofilizovaného ovoce – po nasáknutí vodou chutnají téměř jako čerstvé.
Lyofilizovaný ananas je plný vitamínů a minerálů

Mrazem sušený ananas si zachoval většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
Ananas je známý vysokým podílem vlákniny. Díky tomu vás zasytí na delší dobu.
Obsahuje bromelain – enzym, který přispívá ke správnému trávení bílkovin.
Lyofilizovaný ananas je zdrojem vitamínu C.
Ananas obsahuje také významné množství manganu.

Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované plátky ananasu

100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
úžasně křupavá textura
znovuuzavíratelný obal

 
Země původu: mimo EU
 

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota
382,1 kcal / 1574 kJ

Vlhkost
≤5 %

Tuky
0,1 %

z toho nasycené mastné kyseliny
0 %

Protein
3,2 %

Vláknina
7 %

Sacharidy
89,4 %

z toho cukry
53 %
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Lyofio
Hmotnost 100 g
Lyofilizované ano
Forma plátky