Pohanková mouka Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století. V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se taková nenápadná rostlina dá skvěle využít. Rozhodli jsme se vás trošku inspirovat a nabízíme vám pohanku zpracovanou jinak, než jak jste zvyklí... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Pohanková mouka 1000 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Popis
Pohanková mouka
Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století. V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se taková nenápadná rostlina dá skvěle využít. Rozhodli jsme se vás trošku inspirovat a nabízíme vám pohanku zpracovanou jinak, než jak jste zvyklí – totiž ve formě mouky. Ničeho se ale nelekejte, využití pohankové mouky je stejně tak široké a pestré.
Použití pohankové mouky
Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí. Přidat můžete vždycky – začínejte proto na menším množství a postupně experimentujte více a více, sami ucítíte, jaké množství pohankové mouky je pro vás to nejlepší.
Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy, připravte si skvělý dort se zdobením z kokosových chipsů. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření, ale ani při oslavách nebo svátcích. S naší moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky s čokoládou. Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná.
A na konec skvělá zpráva - celiakové zajásají, protože pohanková mouka je, jak už jsme uváděli výše, přirozeně bezlepková.
Složení
100% mletá zrna loupané pohanky
Výživové údaje na 100 g
Energie
1495 kJ / 356 kcal
Tuky
2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g
Sacharidy
69,0 g
z toho cukry
1,1 g
Bílkoviny
12,0 g
Sůl
0 g
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Česká republika
Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století. V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se taková nenápadná rostlina dá skvěle využít. Rozhodli jsme se vás trošku inspirovat a nabízíme vám pohanku zpracovanou jinak, než jak jste zvyklí – totiž ve formě mouky. Ničeho se ale nelekejte, využití pohankové mouky je stejně tak široké a pestré.
Použití pohankové mouky
Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí. Přidat můžete vždycky – začínejte proto na menším množství a postupně experimentujte více a více, sami ucítíte, jaké množství pohankové mouky je pro vás to nejlepší.
Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy, připravte si skvělý dort se zdobením z kokosových chipsů. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření, ale ani při oslavách nebo svátcích. S naší moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky s čokoládou. Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná.
A na konec skvělá zpráva - celiakové zajásají, protože pohanková mouka je, jak už jsme uváděli výše, přirozeně bezlepková.
Složení
100% mletá zrna loupané pohanky
Výživové údaje na 100 g
Energie
1495 kJ / 356 kcal
Tuky
2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g
Sacharidy
69,0 g
z toho cukry
1,1 g
Bílkoviny
12,0 g
Sůl
0 g
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Česká republika
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Množství | 1000 g |
Druh | pohankové |
Bezlepkové | ano |