Díky nízkému obsahu tuku, je rýžová mouka oblíbená u zastánců zdravého životního stylu a jedinců, kteří se snaží zhubnout.  Těsto z rýžové mouky je dost pevné, podobá se těstu z pšeničné mouky, ale díky tomu že postrádá lepek, není tak vláčné a může se trochu trhat. Dá se tak použít i na pečení rýžového chleba, rýžových placek, nebo rýžových knedlíčků. Ale nejvhodnější je na sladké pečení a na nepečené dezerty. Velice dobře s ní vykouzlíte v poměru 50/50 s jinou bezlepkovou moukou například chutné... Celý popis

Koupit za 49 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Díky nízkému obsahu tuku, je rýžová mouka oblíbená u zastánců zdravého životního stylu a jedinců, kteří se snaží zhubnout. 

Těsto z rýžové mouky je dost pevné, podobá se těstu z pšeničné mouky, ale díky tomu že postrádá lepek, není tak vláčné a může se trochu trhat. Dá se tak použít i na pečení rýžového chleba, rýžových placek, nebo rýžových knedlíčků.

Ale nejvhodnější je na sladké pečení a na nepečené dezerty. Velice dobře s ní vykouzlíte v poměru 50/50 s jinou bezlepkovou moukou například chutné mufinny, palačinky, lívance, koláčky, nekynuté buchty, mug cake, makrónky...

Rýžovou mouku si také oblíbíte na jakékoliv zahušťování všemožných omáček i polévek, díky své více méně neutrální příchuti vám neovlivní chuť žádného zahušťovaného pokrmu. A návštěva, kterou jste si pozvali na nedělní oběd, bude žasnout a dumat nad tím, jak jste docílili té dokonalé konzistence, když na chuti není absolutně nic znát.

Dobře vás zasytí a přitom je skvěle stravitelná, prostě jako rýže. Nejvíce ji ocení jedinci trpící celiakií.

 

Složení: Rýže bílá. 

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1464 kJ/351 kcal. Tuky: 0,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 74 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 1,3 g. Bílkoviny: 8,8 g. Sůl: 0,01 g.

Skladování: Na tmavém a chladném místě.

Země původu: Česká republika.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zdraví z přírody
Množství 1000 g
Druh rýžové
Hrubost mletí hladké