Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Tipy na využití: - polévky - kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině - rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly - placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny,... Celý popis
Koupit za 50 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
COUNTRY LIFE Jáhly 500 g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč
Popis
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.
Tipy na využití:
- polévky
- kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
- rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
- placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
- nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
- slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
- knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Složení: Jáhly 100 %.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota:
1 511 kJ / 361 kcal
Tuky:
4,2 g
z toho nasycených:
0,72 g
Sacharidy:
73,1 g
z toho cukry:
0,0 g
Vláknina:
3,5 g
Bílkoviny:
11,02 g
Sůl:
0,01 g
Tipy na využití:
- polévky
- kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
- rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
- placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
- nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
- slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
- knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Složení: Jáhly 100 %.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota:
1 511 kJ / 361 kcal
Tuky:
4,2 g
z toho nasycených:
0,72 g
Sacharidy:
73,1 g
z toho cukry:
0,0 g
Vláknina:
3,5 g
Bílkoviny:
11,02 g
Sůl:
0,01 g
Parametry
Výrobce | Country Life |