Použití v kuchyni: omáčeky, do gulášů, polévek, na grilované maso, do minutek, špaget, ale i do mletých masových směsí na topinky. Smícháním s olivovým olejem vytvoříme pastu Harrisa. Složení: sůl 5 %, chilli, kmín, kmín římský, koriandr. Bez přidaného glutamátu !!! Kořenící přípravek sypký Může obsahovat stopy alergenu. Vyrobeno v ČR Recept: Kořeněný dip z pečené papriky, rajčat a harissy Potřebujete: - 2 velké červené papriky - 2 velká rajčata - 2 stroužky česneku, jemně nasekané -... Celý popis
Koupit za 185 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Koření Koruna Harrisa 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
185 Kč
Koupit za 185 Kč
Popis
Použití v kuchyni: omáčeky, do gulášů, polévek, na grilované maso, do minutek, špaget, ale i do mletých masových směsí na topinky. Smícháním s olivovým olejem vytvoříme pastu Harrisa.
Složení: sůl 5 %, chilli, kmín, kmín římský, koriandr.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Může obsahovat stopy alergenu.
Vyrobeno v ČR
Recept:
Kořeněný dip z pečené papriky, rajčat a harissy
Potřebujete:
- 2 velké červené papriky
- 2 velká rajčata
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce Harissy koření
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř na chuť
- Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Papriky a rajčata omyjte a osušte.
- Položte papriky a rajčata na plech s pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě po dobu 30-40 minut, dokud nejsou měkké a lehce propečené.
- Nechte je vychladnout a poté odstraňte kůži a semena z paprik a rajčat.
- Do mixéru přidejte pečené papriky a rajčata, česnek, Harissa koření, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Mixujte, dokud není všechno dobře rozmixováno a vznikne hladký dip.
- Přendejte do mističky a posypte čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželí.
Tento dip je skvělou volbou pro všechny, kteří milují pikantní a kořeněné chutě. Harissa dodává tomuto dipu pikantní kořeněnou chuť, zatímco pečené papriky a rajčata dodávají sladkou a jemnou chuť. Tento dip je skvělým způsobem, jak ochutnat arabské koření Harissa a objevit nové chutě a vůně arabské kuchyně. Můžete jej podávat s pečeným chlebem nebo čerstvou zeleninou.
Složení: sůl 5 %, chilli, kmín, kmín římský, koriandr.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Může obsahovat stopy alergenu.
Vyrobeno v ČR
Recept:
Kořeněný dip z pečené papriky, rajčat a harissy
Potřebujete:
- 2 velké červené papriky
- 2 velká rajčata
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce Harissy koření
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř na chuť
- Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Papriky a rajčata omyjte a osušte.
- Položte papriky a rajčata na plech s pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě po dobu 30-40 minut, dokud nejsou měkké a lehce propečené.
- Nechte je vychladnout a poté odstraňte kůži a semena z paprik a rajčat.
- Do mixéru přidejte pečené papriky a rajčata, česnek, Harissa koření, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Mixujte, dokud není všechno dobře rozmixováno a vznikne hladký dip.
- Přendejte do mističky a posypte čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželí.
Tento dip je skvělou volbou pro všechny, kteří milují pikantní a kořeněné chutě. Harissa dodává tomuto dipu pikantní kořeněnou chuť, zatímco pečené papriky a rajčata dodávají sladkou a jemnou chuť. Tento dip je skvělým způsobem, jak ochutnat arabské koření Harissa a objevit nové chutě a vůně arabské kuchyně. Můžete jej podávat s pečeným chlebem nebo čerstvou zeleninou.
Parametry
Výrobce | Koření Koruna |
Hmotnost | 500 g |