BEZLEPKOVÁ FAZOLE MUNGO BIO Fazole mungo je plodem rostliny vigny zlaté a pochází zřejmě z Indie, odkud se rozšířila do Číny a Thajska, kde se pěstuje dodnes. Jedná se o malé zelené fazolky podobné hrášku s příjemnou chutí, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Podobně jako ostatní luštěniny jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Nejlépe chutnají naklíčené. A jak vlastně klíčit? Fazolky důkladně... Celý popis
Koupit za 95 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
PRO-BIO, obchodní spol. s r.o. Fazole mungo BIO 500g Probio 2583
Doprava:
89 Kč
95 Kč
Koupit za 95 Kč
PROBIO Mungo fazole BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Fazole mungo BIO 500g, Probio
Doprava:
69 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč
Probio Fazole mungo BIO 500 g
Doprava:
46 Kč
Skladem
66 Kč
Koupit za 66 Kč
Popis
BEZLEPKOVÁ FAZOLE MUNGO BIO
Fazole mungo je plodem rostliny vigny zlaté a pochází zřejmě z Indie, odkud se rozšířila do Číny a Thajska, kde se pěstuje dodnes. Jedná se o malé zelené fazolky podobné hrášku s příjemnou chutí, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Podobně jako ostatní luštěniny jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Nejlépe chutnají naklíčené.
A jak vlastně klíčit?
Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, fazolky několikrát propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjde navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně, asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2 -3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci.
Naklíčené mungo pak do pokrmů přidávejte syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor! Naklíčené fazole snězte maximálně jednu hrst denně!
Kromě mungo můžete vyzkoušet také bílou ledvinu, fazoli adzuki nebo červenou ledvinu, z dalších luštěnin pak čočku a žlutý hrách, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus, bílou quinou nebo kukuřičnou krupici a instantní polentu.
Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.
SLOŽENÍ:
100% fazole mungo BIO
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BIO
Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.
PŘÍPRAVA:
Fazole propláchněte a předem namočte na cca 10 - 12 hodin. Poté vařte v nové vodě.
Doba vaření je proměnlivá (cca 15 - 30 minut). Nemíchejte, pěnu sbírejte. Osolte až po uvaření.
Výrobce:
PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o.
Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika
Fazole mungo je plodem rostliny vigny zlaté a pochází zřejmě z Indie, odkud se rozšířila do Číny a Thajska, kde se pěstuje dodnes. Jedná se o malé zelené fazolky podobné hrášku s příjemnou chutí, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Podobně jako ostatní luštěniny jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Nejlépe chutnají naklíčené.
A jak vlastně klíčit?
Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, fazolky několikrát propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjde navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně, asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2 -3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci.
Naklíčené mungo pak do pokrmů přidávejte syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor! Naklíčené fazole snězte maximálně jednu hrst denně!
Kromě mungo můžete vyzkoušet také bílou ledvinu, fazoli adzuki nebo červenou ledvinu, z dalších luštěnin pak čočku a žlutý hrách, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus, bílou quinou nebo kukuřičnou krupici a instantní polentu.
Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.
SLOŽENÍ:
100% fazole mungo BIO
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BIO
Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.
PŘÍPRAVA:
Fazole propláchněte a předem namočte na cca 10 - 12 hodin. Poté vařte v nové vodě.
Doba vaření je proměnlivá (cca 15 - 30 minut). Nemíchejte, pěnu sbírejte. Osolte až po uvaření.
Výrobce:
PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o.
Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika
Parametry
Výrobce | Pro-bio |