Perníčkový med připomíná domov, lásku a pohodu. Smlsněte si na něm! Zveme všechny Mařenky a Jeníčky loupat s námi perníčky. Perníček v medu! Sladký, voňavý perník plný pohody v našem domácím medíku si oblíbíte: - pro jeho senzační chuť > jako ze sna, - díky jeho uplatnění v kuchyni > na pečivu, do koláčů a tak, - kvůli jeho pozitivnímu vlivu na zdraví > posílení těla proti bacilům po celý rok. Perný den? Peripetie v práci? Perníček s medem vám nakreslí úsměv na tvář. Rozjasněte si život. Jednoduše... Celý popis

Koupit za 139 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Perníčkový med připomíná domov, lásku a pohodu. Smlsněte si na něm!

Zveme všechny Mařenky a Jeníčky loupat s námi perníčky. Perníček v medu! Sladký, voňavý perník plný pohody v našem domácím medíku si oblíbíte:

- pro jeho senzační chuť > jako ze sna,

- díky jeho uplatnění v kuchyni > na pečivu, do koláčů a tak,

- kvůli jeho pozitivnímu vlivu na zdraví > posílení těla proti bacilům po celý rok.

Perný den? Peripetie v práci? Perníček s medem vám nakreslí úsměv na tvář. Rozjasněte si život. Jednoduše si vyberte, vložte do košíku a objednejte.

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Dlouho, předlouho jsme zkoušeli umíchat tu nejlepší směs perníčkového koření v medu. A takhle to dopadlo:

„Jenom jednu skleničku
s medem zblajznem´ perníčku.
Ale než bys řekl med,
zbodli jsme jich nejmíň pět.“

Povedlo se! Přesvědčte se sami a smlsněte si také.

Jak jsme objevili perníček?

Jako děti jsme ho rády loupaly bábě a dědkovi z chaloupky. I jako dospělí se rádi perem perníkem. A sami pro vás mícháme perníkové koření do našeho domácího medíku. Je to sladké, voňavé, plné pohody, hmm… Výsledná chuť je prostě boží – perníčková! Připomíná čas, kdy maminka peče perníčky. Domov, lásku, pohodu. Zkrátka to vaše krásné, co chcete.

- Zajímavost z našeho blogu: včelky sbírají polyflórní med z více druhů rostlin. Ale z jakých?

Složení a konzistence kurkumy v medu

Složení našeho perníku s medem je přírodní, a proto tak jednoduché: 1. jenom za studena pastovaný med, 2. perníčkové koření vlastní výroby, do kterého dáváme pouze koření a žádnou mouku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i koření. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

- Náš tip: nechte med s perníčky v pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Květový med – popis a zajímavosti

Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:

- odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin),

- kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin,

- Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě.

- Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Květový med platí za nevyčerpatelný zdroj našeho dobrého zdraví. Měli bychom ho jíst každý den. Obsahuje opravdu spoustu užitečných látek:

- stopové prvky (fluor, hořčík, jod, kobalt, mangan, měď, selen, zinek, železo),

- aminokyseliny a kyseliny (citrónovou, jablečnou, křemičitou, vinnou),

- minerály (draslík, fosfor, chlor, křemík, sodík, vápník),

- vitamíny (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K),

- jednoduché cukry (glukóza a fruktóza),

- flavonoidy a karotenoidy.

Možnosti využití medu při léčbě zdravotních obtíží i jejich prevenci jsou takřka nekonečné. Podporuje srdeční funkci, přispívá ke klidnému spánku, zlepšuje činnost svalů a vůbec – přečtěte si o léčivém účinku medu v našem rozsáhlém cyklu Med jako lék.

Výroba perníku v medu

Ochucený med s perníkovým kořením děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme perníčkový med nejraději?

Perný den či jiné peripetie? Náš perníček v medu pohladí vaše nervy. A vůbec, pochutná si na něm celá rodina. Využijete ho denně, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Hodí se do koláčů se švestkami a hruškami i k pokrmům s oříšky. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost, na lžičku.

- Náš tip: zkuste klasiku trochu jinak, perník s čokoládou a višňovým medem.

Podrobnosti o perníčku s medem   

Výživové údaje na 100 g

Energie
1 388 / 332 kcal

Tuky
0,2 g

Z toho nasycené kyseliny
0 g

Sacharidy
81 g

Z toho cukry
78 g

Bílkoviny
0,4 g

Sůl
0 g

Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), perníčkové koření (2 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelařství Domovina
Hmotnost 180 g