Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná. Využití: - pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr - zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s... Celý popis
Koupit za 68 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Pernerka Mouka bio žitná celozrnná hladká 1000 g
Doprava:
104 Kč
68 Kč
Koupit za 68 Kč
PERNERKA Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO
Doprava:
59 Kč
56 Kč
Koupit za 56 Kč
Mlýn Perner Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Doprava:
89 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Doprava:
49 Kč
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Doprava:
79 Kč
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Popis
Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Mleté zrno ŽITA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 449 kJ / 342 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,13 g
Sacharidy:
72,1 g
z toho cukry:
1,8 g
Bílkoviny:
6,1 g
Sůl:
0,0 g
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Mleté zrno ŽITA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 449 kJ / 342 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,13 g
Sacharidy:
72,1 g
z toho cukry:
1,8 g
Bílkoviny:
6,1 g
Sůl:
0,0 g
Parametry
Výrobce | Mlýn Perner |
Množství | 1000 g |
Druh | žitné |
Hrubost mletí | hladké |
Celozrnné | ano |
Bio | ano |