Černá rýže dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Můžete ji využít v kuchyni jako exotickou přílohu, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží. Vyniká v salátech. V kuchyni s ní šetřete a míchejte s ostatními druhy rýže. O černé rýži se traduje, že v dřívějších dobách patřila mezi mezi vzácné a pro běžné lidi zakázané potraviny. Mohl si ji dopřávat pouze čínský císař a jeho rodina. Dnes si tuto výživnou dobrotu s jedinečnou... Celý popis

Koupit za 120 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Černá rýže dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Můžete ji využít v kuchyni jako exotickou přílohu, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží.

Vyniká v salátech. V kuchyni s ní šetřete a míchejte s ostatními druhy rýže.

O černé rýži se traduje, že v dřívějších dobách patřila mezi mezi vzácné a pro běžné lidi zakázané potraviny. Mohl si ji dopřávat pouze čínský císař a jeho rodina. Dnes si tuto výživnou dobrotu s jedinečnou chutí můžete dopřát i vy.

U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.

Využití:

- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé

- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé

- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé

- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, použít můžete vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé

- dekorace - rýže má zajímavé zbarvení a v Asii se běžně využívá pro dekorování

- exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, vmíchejte do rýže med, vanilku, nechte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem

Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes jejím největším vývozcem je hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná, natural rýže je ovšem neloupaná varianta. Celkově je známo asi 20 druhů rýže, ze kterých se vyrábí mouka, kaše, škrob, víno, ocet nebo slad. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Rýže černá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek – rýže.

Země původu:
Thajsko

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 35 minut.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Odrůda Černá
Bio ano