Nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. Právě římský kmín mu dodává jeho typickou chuť. Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.... Celý popis
Koupit za 110 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR
Doprava:
89 Kč
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
SONNENTOR Kmín římský mletý mateřský BIO 40 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
102 Kč
Koupit za 102 Kč
Sonnentor Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO
Doprava:
59 Kč
102 Kč
Koupit za 102 Kč
SONNENTOR Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR
Doprava:
35 Kč
100 Kč
Koupit za 100 Kč
Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR
Doprava:
49 Kč
Skladem
100 Kč
Koupit za 100 Kč
Popis
Nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. Právě římský kmín mu dodává jeho typickou chuť.
Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.
Nemusíte se s ním ale omezovat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení: římský kmín mletý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 0 kJ/0 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek..
Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.
Nemusíte se s ním ale omezovat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení: římský kmín mletý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 0 kJ/0 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek..
Parametry
Výrobce | Sonnentor |
Hmotnost | 40 g |
Bio | ano |
Značka | Sonnentor |
Země původu | Česká republika |