Dolské kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny Kvalitní Dolské kvasinky a živná sůl na 50 l medoviny. Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a mají ideální vlastnosti k výrobě výborné české medoviny. Kvasinky lze použít i k výrobě ovocných vín. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se nejlépe skladují při nižší teplotě (10-20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah ihned použít k zákvasu podle přiloženého návodu. Jak připravíte... Celý popis
Koupit za 115 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Dol Dolské kvasinky na výrobu medoviny│Návod v PDF formě na této adrese
Doprava:
99 Kč
Skladem
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Kvasinky na výrobu medoviny 50 l - VÚ Dol.
Doprava:
79 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Dol Dolské kvasinky na výrobu medoviny
Doprava:
99 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Popis
Dolské kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny
Kvalitní Dolské kvasinky a živná sůl na 50 l medoviny.
Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a
mají ideální vlastnosti k výrobě výborné české medoviny. Kvasinky lze použít i k výrobě
ovocných vín. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se
nejlépe skladují při nižší teplotě (10-20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah
ihned použít k zákvasu podle přiloženého návodu.
Jak připravíte dobrou medovinu? - návod
Nejčastější chyby, jenž jsou příčinou neúspěšné výroby medoviny:
- nedostatečně rozkvašený zákvas – zákvas byl ponechán při nízké teplotě nebo po
krátkou dobu a proto neobsahuje dostatek kvasinek
- přidání celé dávky živné soli do zákvasu místo do medového roztoku
- nedostatečná teplota při 1. kvašení nebo kolísavá teplota (např. umístění u
topení)
- nedostatečné vaření medového roztoku s odstraňováním pěny
Pokud medovina
přestala kvasit a je sladká (v případě, kdy při vaření nebyla hustota překročena
nad 26 - 30 sacharometrických stupňů), doporučujeme medovinu přetočit s
provzdušněním (stejně jako při 1. stáčení) nebo probublat vzduchem a nechat při
teplotě 22 - 26 °C. Pokud je nízká koncentrace alkoholu (do 11 %), medovina se
rozkvasí. Po ukončení kvašení přikročíme k 1. stáčení dle návodu. Při vaření
menšího množství medoviny než je 50 litrů spotřebujte všechny kvasinky, ale pouze část živné
soli ( 0,3 g na 1 litr).Dopřejte si kvalitní českou medovinu díky
Dolským kvasinkám a živné soli na výrobu 50 litrů medoviny.
Kvalitní Dolské kvasinky a živná sůl na 50 l medoviny.
Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a
mají ideální vlastnosti k výrobě výborné české medoviny. Kvasinky lze použít i k výrobě
ovocných vín. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se
nejlépe skladují při nižší teplotě (10-20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah
ihned použít k zákvasu podle přiloženého návodu.
Jak připravíte dobrou medovinu? - návod
Nejčastější chyby, jenž jsou příčinou neúspěšné výroby medoviny:
- nedostatečně rozkvašený zákvas – zákvas byl ponechán při nízké teplotě nebo po
krátkou dobu a proto neobsahuje dostatek kvasinek
- přidání celé dávky živné soli do zákvasu místo do medového roztoku
- nedostatečná teplota při 1. kvašení nebo kolísavá teplota (např. umístění u
topení)
- nedostatečné vaření medového roztoku s odstraňováním pěny
Pokud medovina
přestala kvasit a je sladká (v případě, kdy při vaření nebyla hustota překročena
nad 26 - 30 sacharometrických stupňů), doporučujeme medovinu přetočit s
provzdušněním (stejně jako při 1. stáčení) nebo probublat vzduchem a nechat při
teplotě 22 - 26 °C. Pokud je nízká koncentrace alkoholu (do 11 %), medovina se
rozkvasí. Po ukončení kvašení přikročíme k 1. stáčení dle návodu. Při vaření
menšího množství medoviny než je 50 litrů spotřebujte všechny kvasinky, ale pouze část živné
soli ( 0,3 g na 1 litr).Dopřejte si kvalitní českou medovinu díky
Dolským kvasinkám a živné soli na výrobu 50 litrů medoviny.
Parametry
Výrobce | JaHan |