GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g Vlastnosti a výhody: Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku... Celý popis
Koupit za 69 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grizly Cizrna kabuli 1000 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g
Doprava:
59 Kč
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Grizly Cizrna Kabuli 1 kg
Doprava:
54 Kč
Skladem
66 Kč
Koupit za 66 Kč
Popis
GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g
Vlastnosti a výhody: Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin (hrách, čočka, fazole, sójové boby).Vysoký obsah vlákniny pomáhá regulovat funkci střev, zmíněné minerální látky se zase podílí se na tvorbě a udržování struktury a pevnosti kostí.
Použití: Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Luštěnina.
Složení: Cizrna Kabuli 100 %.
Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy lepku.
Cizrna neboli hrách římský je oblíbená surovina na přípravu hummusu, ale i celé řady dalších pochoutek. Má oříškovou vůni a jemnou texturu. Obsahuje nejvyšší množství fosforu, hořčíku a vápníku ze všech luštěnin.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 413 kJ / 336 kcal
Tuky:
5,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1 g
Sacharidy:
43 g
z toho cukry:
3,6 g
Vláknina:
17,0 g
Bílkoviny:
20,0 g
Sůl:
0,09 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Vlastnosti a výhody: Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin (hrách, čočka, fazole, sójové boby).Vysoký obsah vlákniny pomáhá regulovat funkci střev, zmíněné minerální látky se zase podílí se na tvorbě a udržování struktury a pevnosti kostí.
Použití: Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Luštěnina.
Složení: Cizrna Kabuli 100 %.
Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy lepku.
Cizrna neboli hrách římský je oblíbená surovina na přípravu hummusu, ale i celé řady dalších pochoutek. Má oříškovou vůni a jemnou texturu. Obsahuje nejvyšší množství fosforu, hořčíku a vápníku ze všech luštěnin.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 413 kJ / 336 kcal
Tuky:
5,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1 g
Sacharidy:
43 g
z toho cukry:
3,6 g
Vláknina:
17,0 g
Bílkoviny:
20,0 g
Sůl:
0,09 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |