GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Hrách žlutý loupaný půlený 100% Země původu : Česko, Slovensko, Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutou nebo zelenou semena. Nezralé hrášky či celé lusky... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Hrách žlutý loupaný půlený 100%
Země původu : Česko, Slovensko, Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutou nebo zelenou semena. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina (hrášek), zralá semena (hrách) se řadí do luštěnin . Mezi žlutým a zeleným hrachem není velký chuťový rozdíl. Jsou podobné i ve složení. Řadí se k vybraným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a nepříjemným potížím.
Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož její už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévky s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná i s rýží , quinoou nebo jáhlami .
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Hrách je skvělým zdrojem vlákniny a rostlinných bílkovin. Vyniká snadnou a rychlou přípravou a jemnou chutí. Navíc se hojně pěstuje na našem území, a tak by neměl chybět v žádné české kuchyni.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1228 kJ / 293 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
61 g
z toho cukry:
4,5 g
Bílkoviny:
23 g
Sůl:
0,1 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Hrách žlutý loupaný půlený 100%
Země původu : Česko, Slovensko, Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutou nebo zelenou semena. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina (hrášek), zralá semena (hrách) se řadí do luštěnin . Mezi žlutým a zeleným hrachem není velký chuťový rozdíl. Jsou podobné i ve složení. Řadí se k vybraným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a nepříjemným potížím.
Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož její už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévky s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná i s rýží , quinoou nebo jáhlami .
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Hrách je skvělým zdrojem vlákniny a rostlinných bílkovin. Vyniká snadnou a rychlou přípravou a jemnou chutí. Navíc se hojně pěstuje na našem území, a tak by neměl chybět v žádné české kuchyni.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1228 kJ / 293 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
61 g
z toho cukry:
4,5 g
Bílkoviny:
23 g
Sůl:
0,1 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |