Možná by se paní Melitta Bentz divila, jakým fenoménem se její vynález manuálně filtrované kávy na začátku 21. století stane. Poslední rok je ve světě výběrové kávy ve znamení přípravy na Hariu V60. Zapomeňte na naleštěné espresso mašiny v popředí kaváren. Veškerá pozornost se nyní soustředí na tzv. Drip Bary, které jsou složeny z několika porcelánových nebo skleněných filtrů V60 a baristé na nich s finesou houslových virtuózů připravují před zraky zákazníků mikroloty z celého světa. Postup přípravy:Na... Celý popis

Koupit za 379 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Možná by se paní Melitta Bentz divila, jakým fenoménem se její vynález manuálně filtrované kávy na začátku 21. století stane. Poslední rok je ve světě výběrové kávy ve znamení přípravy na Hariu V60. Zapomeňte na naleštěné espresso mašiny v popředí kaváren. Veškerá pozornost se nyní soustředí na tzv. Drip Bary, které jsou složeny z několika porcelánových nebo skleněných filtrů V60 a baristé na nich s finesou houslových virtuózů připravují před zraky zákazníků mikroloty z celého světa.
Postup přípravy:Na V60 Hario typ 02 na dvě šálky můžete udělat 1 šálek co je 240 ml vody / 24 g kávy nebo 2 šálky 360ml vody/ 36g kávy.Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost.Ideální kávy na začátek jsou naše Costa Rica nebo nějaká ovocitější Afrika. Hořké kávy bez acidity na filtru moc nevyniknou.Doporučuji začít degustačními balíčky napr tenhle degustační balení KolumbusTeplota vody musí být 96-94 °C a voda by měla být ideálně filtrovaná.Papírový filtr přeložte asi 1cm v místě skladu a vložte jej do dripperu.Dripper postavte na šálek nebo na nádobku do které budete filtr připravovat a propláchněte horkou vodou filtr i nádobku.Vodu vylijte a do filtru nasypte kávu.Kávu pomaly zalejte cca 40 ml a tým kávu spaříte.Poté zapnete stopky a pomalu krouživými pohyby zalijte kávu požadovaným množstvým vody na 2 nebo 1 šálku.Extrakce by měla trvat cca 1-2 minuty. Káva musí kvést a nesmí se udělat díra uprostřed.Káva když pomaly chladne má jinou chuť ideální teplota je 57 °C.
SADA HARIO V60 -02 OBSAHUJE :

Vše na přípravu filtrované kávy v jednom balení
Konvička na kávu s objemem 0,7 
Obsahuje také balíček 40 kusů nebělených filtrů
Vyrobeno v Japonsku, Hario kvalita
Odměrka na jednu nebo 2 porce v balení
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hario
Typ drippery
Počet šálků 4
Materiál plastové
Objem 700 ml
Barva červené
Příprava studené kávy Cold Brew ne