Velký rozbor luštěniny jsme pro vás připravili v časopise Dobroty podzim 2016. Najdete zde mnoho užitečných rad, jak cizrnu zpracovat. Využití: - kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného - polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek - karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření,... Celý popis

Koupit za 49 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Velký rozbor luštěniny jsme pro vás připravili v časopise Dobroty podzim 2016. Najdete zde mnoho užitečných rad, jak cizrnu zpracovat.

Využití:

- kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
- polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách
- zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- saláty - cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
- cizrnová moussaka - recept na tuto specialitu najdete v časopise Dobroty podzim 2012 na str. 6
- cizrnová karobela - tip na sladkou pomazánku z cizrny hledejte v časopise Dobroty podzim 2016, podobným způsobem můžete připravit i slanou pomazánku, k cizrně se hodí česnek, bylinky nebo třeba sušená rajčata

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7 000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

Společnost La BIO IDEA funguje již přes 25 let. Výroba produktů probíhá v Sicílii a v jejím okolí, odkud také pocházejí všechny suroviny. Značka se snaží se svou produkcí zapadnout do přirozeného způsobu života na Sicílii.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Trvanlivost: 18 měsíců

Složení: Cizrna* (60%), voda, jedlá sůl mořská. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem

Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)

Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry

Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.

Zaručeně bez obsahu lepku.

Certifikát: CZ-BIO-001

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 458 kJ/109 kcal. Tuky: 1.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 14.2 g. z toho cukry: 0.2 g. Vláknina: 4.6 g. Bílkoviny: 6.9 g. Sůl: 0.62 g

Návod k přípravě: K přímé spotřebě.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Legislativní zařazení: Zpracované luštěniny - sterilované..

Zemědělská produkce: Evropská unie
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Bio Idea
Hmotnost 400 g
Bio ano