Postup přípravy:Doporučený poměr káva/voda. 240 ml vody / 24 g kávy na 1 šálek nebo 360 ml vody / 36 g kávy na 2 šálky.1. Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost. Ideální kávy na začátek jsou naše Costa Rica nebo ovocitější Afriky. Hořké kávy bez acidity na filtru moc nevyniknou.Doporučujeme začít degustačními balíčky, na příklad degustační balení Kolumbus2. Teplota vody musí být 96-94 °C, voda by měla být ideálně filtrovaná.3. Papírový filtr přeložte asi 1cm v místě skladu a vložte jej... Celý popis
Koupit za 499 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Postup přípravy:Doporučený poměr káva/voda. 240 ml vody / 24 g kávy na 1 šálek nebo 360 ml vody / 36 g kávy na 2 šálky.1. Káva musí být čerstvá a namletá na střední hrubost. Ideální kávy na začátek jsou naše Costa Rica nebo ovocitější Afriky. Hořké kávy bez acidity na filtru moc nevyniknou.Doporučujeme začít degustačními balíčky, na příklad degustační balení Kolumbus2. Teplota vody musí být 96-94 °C, voda by měla být ideálně filtrovaná.3. Papírový filtr přeložte asi 1cm v místě skladu a vložte jej do dripperu.4. Dripper postavte na šálek nebo na nádobku do které budete filtr připravovat a propláchněte horkou vodou filtr i nádobku.5. Vodu vylijte a do filtru nasypte kávu.6. Kávu pomalu zalejte cca 40ml vody, čímž ji spaříte.7. Poté zapněte stopky a pomalu krouživými pohyby zalévejte kávu požadovaným množstvým vody na 1 nebo 2 šálky.Extrakce by měla trvat cca 1-2 minuty. Káva musí kvést a nesmí se udělat díra uprostřed.Když kávu necháte pomalu chladnout, bude mít ideální chu't. Ideální teplota je pak okolo 57 °C.
Sada Barista kit obsahuje :
Vše na přípravu filtrované kávy v jednom balení
Konvička na kávu s objemem 0,7
Dripper - skleněný překapávač
Odměrka na jednu nebo 2 porce v balení
Filtrační papíry
Sada Barista kit obsahuje :
Vše na přípravu filtrované kávy v jednom balení
Konvička na kávu s objemem 0,7
Dripper - skleněný překapávač
Odměrka na jednu nebo 2 porce v balení
Filtrační papíry
Parametry
Výrobce | Kawio |