Vodní brusný kámen KAI Seki Magoroku 4000 AP-0332 Vodní brusný kámen KAI Seki Magoroku na nože jemné zrnitosti 4000 (grit) pro dokonalé vyleštění ostří. Používejte pouze s vodou. Kameny KAI jsou vysoce kvalitní brusné kameny z Japonska, které přivedou vaše nože k původní ostrosti. Materiál: bílý korund (oxid hlinitý). Rozměry: 18,5 x 6,5 x 1,5 cm. Plastová nádržka na vodu Tento brusný kámen je doručen spolu s plastovou nádobkou na vodu, která poslouží ke zvlhčení brusného kamene během procesu... Celý popis

Koupit za 1 820 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vodní brusný kámen KAI Seki Magoroku 4000 AP-0332

Vodní brusný kámen KAI Seki Magoroku na nože jemné zrnitosti 4000 (grit) pro dokonalé vyleštění ostří. Používejte pouze s vodou. Kameny KAI jsou vysoce kvalitní brusné kameny z Japonska, které přivedou vaše nože k původní ostrosti.

Materiál: bílý korund (oxid hlinitý).

Rozměry: 18,5 x 6,5 x 1,5 cm.

Plastová nádržka na vodu

Tento brusný kámen je doručen spolu s plastovou nádobkou na vodu, která poslouží ke zvlhčení brusného kamene během procesu broušení.

Použití

Nůž nabrousíte jemnými tahy proti směru ostří. Před broušením je doporučeno namáčet kámen do vody alespoň na 10 minut. Používá se pro broušení s vodou, použití oleje ani suché broušení se nedoporučuje. Je velmi důležité, aby povrch kamene zůstal během používání vlhký. Tento postup nejenže zlepšuje výsledek broušení, ale prodlužuje také životnost brusného kamene.

Po použití brusný kámen důkladně vysušte a následně jej nechte úplně vyschnout při pokojové teplotě. Nepokládejte brusný kámen na slunce nebo ohřívač, mohlo by to způsobit prasknutí brusného kamene. Po vysušení skladujte kámen na suchém a tmavém místě.

Údržba

Brusný kámen se po delším používání logicky opotřebuje, což může mít za následek jeho nesouměrnou a dutou plochu. Pro zajištění rovného povrchu vašeho brusného kamene doporučujeme použít vyrovnávací kámen.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce KAI