Kds Sada nožů Junior

93 %
(3 hodnocení)

Souprava Junior byla sestavena na základě požadavků škol a je určena pro začínající učně oboru kuchař. Dále je vhodná do malých stravovacích zařízení a jídelen. Čepele jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli, která odpovídá všem současným hygienickým požadavkům.   Hmotnost: 335 g Rozměry: 90 x 40 x 330 mm Složení: 1034 Nůž kuchyňský 3 3212 Škrabka 3022 Vidlice kuchyňská 1054 Nůž kuchyňský 5 1074 Nůž kuchyňský 7 3710 Jehly na závitky (10 ks) KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby... Celý popis

Koupit za 683 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Souprava Junior byla sestavena na základě požadavků škol a je určena pro začínající učně oboru kuchař. Dále je vhodná do malých stravovacích zařízení a jídelen. Čepele jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli, která odpovídá všem současným hygienickým požadavkům.   Hmotnost: 335 g Rozměry: 90 x 40 x 330 mm Složení: 1034 Nůž kuchyňský 3 3212 Škrabka 3022 Vidlice kuchyňská 1054 Nůž kuchyňský 5 1074 Nůž kuchyňský 7 3710 Jehly na závitky (10 ks) KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu Rady do kuchyně Základní péče o nože Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (jar, pur apod.)Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha. Nepoužívejte agresivní mycí prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrchnožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování.Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou.Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům. Údržba kuchyňských nožů Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit. Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 - 18 stupňů. Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože.Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte.Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou specielně konstruovány pro tento účel.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce KDS
Počet kusů v sadě 6
Mytí v myčce ano