Souprava Junior byla sestavena na základě požadavků škol a je určena pro začínající učně oboru kuchař. Dále je vhodná do malých stravovacích zařízení a jídelen. Čepele jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli, která odpovídá všem současným hygienickým požadavkům. Hmotnost: 335 g Rozměry: 90 x 40 x 330 mm Složení: 1034 Nůž kuchyňský 3 3212 Škrabka 3022 Vidlice kuchyňská 1054 Nůž kuchyňský 5 1074 Nůž kuchyňský 7 3710 Jehly na závitky (10 ks) KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby... Celý popis
Koupit za 799 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kds Sada nožů Junior
Doprava:
59 Kč
Skladem
799 Kč
Koupit za 799 Kč
Kds Sada nožů Junior
Doprava:
55 Kč
Skladem
802 Kč
Koupit za 802 Kč
Kds Sada nožů Junior
Doprava:
55 Kč
Skladem
794 Kč
Koupit za 794 Kč
Kds Sada nožů Junior
Doprava:
99 Kč
Skladem
749 Kč
Koupit za 749 Kč
KDS Souprava Junior
Doprava:
59 Kč
Skladem
749 Kč
Koupit za 749 Kč
Popis
Souprava Junior byla sestavena na základě požadavků škol a je určena pro začínající učně oboru kuchař. Dále je vhodná do malých stravovacích zařízení a jídelen. Čepele jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli, která odpovídá všem současným hygienickým požadavkům. Hmotnost: 335 g Rozměry: 90 x 40 x 330 mm Složení: 1034 Nůž kuchyňský 3 3212 Škrabka 3022 Vidlice kuchyňská 1054 Nůž kuchyňský 5 1074 Nůž kuchyňský 7 3710 Jehly na závitky (10 ks) KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu Rady do kuchyně Základní péče o nože Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (jar, pur apod.)Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha. Nepoužívejte agresivní mycí prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrchnožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování.Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou.Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům. Údržba kuchyňských nožů Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit. Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 - 18 stupňů. Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože.Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte.Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou specielně konstruovány pro tento účel.
Parametry
Výrobce | KDS |
Počet kusů v sadě | 6 |
Mytí v myčce | ano |