Medovina Z Českého ráje vyráběná studenou cestou d přídavkem propolisu Medovina Z Českého ráje vyráběná studenou cestou d přídavkem propolisu. Medovina se vyrábí podle tradiční receptury z vlastního medu. Medovina je vyrobená řízeným kvašením za studena. Med se nevaří. Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně se surovým propolisem. Propolis sbírají včely a je to přírodní harmonicky vyvážená látka, která má v lékařství tradici více než 5 tisíc let. Medovina si tak díky způsobu... Celý popis

Koupit za 249 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Medovina Z Českého ráje vyráběná studenou cestou d přídavkem propolisu

Medovina Z Českého ráje vyráběná studenou cestou d přídavkem propolisu.

Medovina se vyrábí podle tradiční receptury z vlastního medu. Medovina je vyrobená řízeným kvašením za studena. Med se nevaří. Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně se surovým propolisem.

Propolis sbírají včely a je to přírodní harmonicky vyvážená látka, která má v lékařství tradici více než 5 tisíc let.

Medovina si tak díky způsobu výroby zachovává nejen blahodárné účinky medu, ale i kouzelné účinky propolisu.
Její specifická chuť si Vás jistě podmaní.
Medovinu doporučujeme pít vychlazenou.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Klát
Druh přírodní