Japonský nůž Miyabi 4000 FC Santoku vyrobený ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61 s rukojetí z dřeva Pakka. Nepřekonatelně ostrý a spolehlivý, jako samurajské meče. Japonské nože se od evropských liší vyšší tvrdostí (u nožů Miyabi je to většinou kolem 63 stupňů Rockwell), užší čepelí a strmějším náběhem brusu na ostří. Všechny tyto vlastnosti dělají nůž výrazně ostřejším, než na co jsme zvyklí ze špičkové evropské produkce. Japonské nože krájí vlastní vahou a velmi lehce kloužou v řezu všemi... Celý popis
Koupit za 4 215 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Japonský nůž Miyabi 4000 FC Santoku vyrobený ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61 s rukojetí z dřeva Pakka. Nepřekonatelně ostrý a spolehlivý, jako samurajské meče.
Japonské nože se od evropských liší vyšší tvrdostí (u nožů Miyabi je to většinou kolem 63 stupňů Rockwell), užší čepelí a strmějším náběhem brusu na ostří. Všechny tyto vlastnosti dělají nůž výrazně ostřejším, než na co jsme zvyklí ze špičkové evropské produkce. Japonské nože krájí vlastní vahou a velmi lehce kloužou v řezu všemi druhy potravin.
Název nože Santoku se dá přeložit jako „nůž tří ctností“ a to právě proto, že je určení především při porcování masa, přípravě ryb a krájení zeleniny. Právě Santoku nože jsou charakterizovány perfektní kombinací krásy a ostrosti.
Unikátní série japonských nožů Miyabi se pro německý koncern Zwilling vyrábí v japonském městě Seki, které je od středověku proslulé výrobou samurajských mečů. Unikátní technologie dává každému noži naprosto unikátní vzhled a vlastnosti. Střenka je vyrobena ze dřeva Pakka a padne do ruky stejně dokonale, jako rukojeť samurajského meče.
Řada nožů Miyabi 4000 FC vás zvou k prozkoumání tradičního nožířského umění. Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 4000 FC. Extrémně ostré ostří broušené z obou stran nože. Ideální společník při porcování masa, ryb a krájení větší zeleniny. Ostří je vyrobeno ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61, jejím charakteristickým znakem je vysoká tvrdost a odolnost vůči namáhání. Tvar ostří je podobný tvaru Katana-Edge, který je považován za jeden ze znaků mistrovských nožů. S elegantním osmiúhelníkovým tvarem rukojeti je nůž z řady Miyabi 4000FC není jen stylovým japonským nožem, navíc je také velice bezpečný a příjemný při uchopení. Impregnovaná rukojeť z jednoho kusu dřeva Pakka je opatřena mozaikovým logem.
- Typ nože: Santoku, 18 cm
- Čepel kalená speciální technologií FRIODUR
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ze dřeva Pakka
Japonské nože se od evropských liší vyšší tvrdostí (u nožů Miyabi je to většinou kolem 63 stupňů Rockwell), užší čepelí a strmějším náběhem brusu na ostří. Všechny tyto vlastnosti dělají nůž výrazně ostřejším, než na co jsme zvyklí ze špičkové evropské produkce. Japonské nože krájí vlastní vahou a velmi lehce kloužou v řezu všemi druhy potravin.
Název nože Santoku se dá přeložit jako „nůž tří ctností“ a to právě proto, že je určení především při porcování masa, přípravě ryb a krájení zeleniny. Právě Santoku nože jsou charakterizovány perfektní kombinací krásy a ostrosti.
Unikátní série japonských nožů Miyabi se pro německý koncern Zwilling vyrábí v japonském městě Seki, které je od středověku proslulé výrobou samurajských mečů. Unikátní technologie dává každému noži naprosto unikátní vzhled a vlastnosti. Střenka je vyrobena ze dřeva Pakka a padne do ruky stejně dokonale, jako rukojeť samurajského meče.
Řada nožů Miyabi 4000 FC vás zvou k prozkoumání tradičního nožířského umění. Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 4000 FC. Extrémně ostré ostří broušené z obou stran nože. Ideální společník při porcování masa, ryb a krájení větší zeleniny. Ostří je vyrobeno ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61, jejím charakteristickým znakem je vysoká tvrdost a odolnost vůči namáhání. Tvar ostří je podobný tvaru Katana-Edge, který je považován za jeden ze znaků mistrovských nožů. S elegantním osmiúhelníkovým tvarem rukojeti je nůž z řady Miyabi 4000FC není jen stylovým japonským nožem, navíc je také velice bezpečný a příjemný při uchopení. Impregnovaná rukojeť z jednoho kusu dřeva Pakka je opatřena mozaikovým logem.
- Typ nože: Santoku, 18 cm
- Čepel kalená speciální technologií FRIODUR
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ze dřeva Pakka
Parametry
Výrobce | Zwilling |
Barva | Černá |
Materiál rukojeti | dřevo |
Délka ostří | 18 cm |