Zwilling Miyabi 5000 MCD nůž Rocking Santoku, 18 cm Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Santoku s čepelí o délce 18 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním... Celý popis
Koupit za 9 398 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
MIYABI Japonský nůž SANTOKU 5000MCD 18 cm
Doprava:
89 Kč
Skladem
9 398 Kč
Koupit za 9 398 Kč
Japonský nůž MIYABI SANTOKU 5000MCD 18cm
Doprava:
zdarma
Skladem
8 996 Kč
Koupit za 8 996 Kč
Popis
Zwilling Miyabi 5000 MCD nůž Rocking Santoku, 18 cm
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Santoku s čepelí o délce 18 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu.
Název nože Santoku se dá přeložit jako „nůž tří ctností“ a to právě proto, že je určení především při porcování masa, přípravě ryb a krájení zeleniny. Právě Santoku nože jsou charakterizovány perfektní kombinací krásy a ostrosti.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí. Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design.Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekonatelnou a dlouhotrvající ostrost.
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi.
- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR® při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z březového dřeva ozdobená orientální mozaikou a kovovou patkou
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli MC63
- Tvrdost čepele cca 63 HRC
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Santoku s čepelí o délce 18 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu.
Název nože Santoku se dá přeložit jako „nůž tří ctností“ a to právě proto, že je určení především při porcování masa, přípravě ryb a krájení zeleniny. Právě Santoku nože jsou charakterizovány perfektní kombinací krásy a ostrosti.
Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".
Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí. Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design.Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekonatelnou a dlouhotrvající ostrost.
Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi.
- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR® při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z březového dřeva ozdobená orientální mozaikou a kovovou patkou
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli MC63
- Tvrdost čepele cca 63 HRC
Parametry
Výrobce | MIYABI |
Délka ostří | 18 cm |