Slouží jako pojidlo. Patří k rozpustným vlákninám a využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Získává se ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus. Použití: Při pečení dávkujeme cca 1 kávovou lžičku na 1/2kg těsta. Guma guar má pět až osm krát větší zahušťovací schopnost než škrob a této vlastnosti se v potravinářství hojně využívá. Jako stabilizátor se přidává do mraženého ovoce a ovocných nápojů, jako zahušťovadlo do teplých a studených nápojů. Stabilizuje emulze, čehož se využívá při výrobě... Celý popis
Koupit za 46 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Natural Jihlava Guarová guma 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Guarová guma 100g, Natural Jihlava
Doprava:
69 Kč
Skladem
41 Kč
Koupit za 41 Kč
Popis
Slouží jako pojidlo. Patří k rozpustným vlákninám a využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Získává se ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus.
Použití: Při pečení dávkujeme cca 1 kávovou lžičku na 1/2kg těsta.
Guma guar má pět až osm krát větší zahušťovací schopnost než škrob a této vlastnosti se v potravinářství hojně využívá. Jako stabilizátor se přidává do mraženého ovoce a ovocných nápojů, jako zahušťovadlo do teplých a studených nápojů. Stabilizuje emulze, čehož se využívá při výrobě majonéz, aby nedocházelo k oddělování olejové a vodní fáze. Do mražených výrobků se přidává z důvodu zvětšení objemu, zlepšení textury a zvýšení odolnosti vůči tepelným výkyvům. Dále vytváří filmy na povrchu masných výrobků a zvyšuje trvanlivost některým pekařským výrobkům a zamezuje drobivosti koláčů. Můžeme ho nalézt také v nízkotučných jogurtech, zmrzlinách, cukrovinkách, v nízkokalorických dressincích, mléčných výrobcích, atd. Uplatňuje se i v kosmetickém průmyslu (zubní pasty, pleťová mléka, krémy) a v textilním a papírenském průmyslu.Získává se z lusků se semeny z rostliny Cyamopsis tetragonolobus.Nežádoucí účinky: Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku. Může snižovat hladinu cholesterolu. Čistá forma byla používána k napomáhání redukci váhy, v žaludku totiž zabraňuje pocitu hladu. Ovšem byly případy, kdy docházelo k zablokování střev touto látkou. Ve vysokých koncentracích může způsobovat nadýmání a projímavé účinky. U citlivých jedinců může při styku s touto látkou dojít k alergické reakci.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1463 kJ / 350 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy: 82,3 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny: 4,7 g
Sůl: 0,3 g
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |
Hmotnost | 100 g |