Ocílka keramická 23 cm ZWILLING
Keramická ocílka ZWILLING umožňuje jemné a čisté broušení všech nožů. Čepel keramické ocílky je ovšem křehká, při pádu hrozí její poškození. Je tedy nezbytné opatrné zacházení. Rukojeť je vyrobena z odolného plastu s otvorem pro zavěšení a elegantní nerezovou záštitou chránící prsty. Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžněbrousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING... Celý popis
Popis
Keramická ocílka ZWILLING umožňuje jemné a čisté broušení všech nožů. Čepel keramické ocílky je ovšem křehká, při pádu hrozí její poškození. Je tedy nezbytné opatrné zacházení. Rukojeť je vyrobena z odolného plastu s otvorem pro zavěšení a elegantní nerezovou záštitou chránící prsty.
Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžněbrousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels bude tento úkol snadný. Ocílka je doporučována pro udržování ostří před, respektive po každém použití nože.
Použití je snadné:
Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15 - 20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce.
Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5 - 10 x).
Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože.
Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.
Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžněbrousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels bude tento úkol snadný. Ocílka je doporučována pro udržování ostří před, respektive po každém použití nože.
Použití je snadné:
Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15 - 20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce.
Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5 - 10 x).
Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože.
Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.
Parametry
Výrobce | Zwilling |