Jasmínová rýže má typickou jemnou přirozenou vůní květin. Má kratší silnější zrna. Po uvaření je lepivější, hodí se více k omáčkám, ke sladkým pokrmům a tradičně je součástí asijské kuchyně. Použití rýže? K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka. Nasladko, jako nákyp, rýžová kaše, do dezertů, do koláčů, i k přípravě sladkých krémů a náplní. Ke všem asijským jídlům. Jako příloha, díky své lehké lepivosti se hodí více k jídlům s omáčku Jak připravit... Celý popis

Koupit za 34 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jasmínová rýže má typickou jemnou přirozenou vůní květin. Má kratší silnější zrna. Po uvaření je lepivější, hodí se více k omáčkám, ke sladkým pokrmům a tradičně je součástí asijské kuchyně.
Použití rýže?

K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka.
Nasladko, jako nákyp, rýžová kaše, do dezertů, do koláčů, i k přípravě sladkých krémů a náplní.
Ke všem asijským jídlům.
Jako příloha, díky své lehké lepivosti se hodí více k jídlům s omáčku

Jak připravit rýži?
Jasmínovou rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody asi 20 minut.  Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?"  V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaři a k čemu je nejvhodnější?
Složení Rýže jasmínová Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita