Jedná se o vystavené, plně funkční zboží včetně záruky. Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály:... Celý popis

Koupit za 899 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jedná se o vystavené, plně funkční zboží včetně záruky.



Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.

Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.

Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.



Tento univerzální nůž je nejčastěji používaným nožem v kuchyni a je naprostou nezbytností pro každou hospodyňku. Je schopen provádět celou řadu kuchyňských prací (v případě, že nemáte specializované nože) - od krájení chleba a pečiva, uzenin asýrůaž po zpracování zeleniny a ovoce. Jednodílná čepel z vysoce kvalitní oceli s vysokým obsahem molybdenu a vanadu je odolná vůči korozi, pevná a nenáročná na údržbu.

Laminátová rukojeť G-10 umožňuje, aby práce v kuchyni byla pod absolutní kontrolou. Využijte všechny jeho pozitivní vlastnosti!



Doporučujeme ruční mytí.



Celková délka: 24,5cm
Délka čepele: 13 cm
Hmotnost: 88​g



Přednosti nožů Samura:

vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity





Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž



Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.



Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů





Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.



Důležitost broušení a leštění nožů.

Jak na broušení nožů snadno a rychle.





Zobrazit více

Parametry

Výrobce Samura
Materiál čepele ocel
Barva Černá
Materiál rukojeti G-10
Délka ostří 13 cm