Van Houten Kakao 460 g

100 %
(8 hodnocení)

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753. Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil... Celý popis

Koupit za 399 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.

Ideální příprava kakaového nápoje je jednoduchá.

Nejdříve ohřejeme mléko. Odlijeme malou část mléka a z kakaa a cukru utřeme jemnou kašičku. Kašičku lehce zamícháme do zbylého horkého mléka. Nápoj se nechá za stálého míchání (od spodu, aby nedošlo k připálení mléka) projít varem. Hotové kakao odstavíme z ohně a ihned naléváme do šálků. Dobrou chuť!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Van Houten
Hmotnost 700 g
Druh kakao