Zelený matcha med je výjimečný. Přesně pro vás Není žádný taj, že samuraj miloval čaj – právě takový, který pro vás mícháme do medu s matchou. Lahodný, náladu zlepšující, vesele zelený a bacily likvidující. Med matcha vás zkrátka očaruje TEČKA - Pohodový začátek dne? S medem s matchou. - Je zelený jako příroda, ze které pochází. - Jeho mlsání je každodenní obřad. - Čas na čaj? Na matchu v medu. Sumo sumárum: samurajové pili matchu, aby byli dobří s mečem. Vy budete díky matcha medu dobří v jakékoliv... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Včelařství Domovina Matcha v medu Hmotnost: 75 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Včelařství Domovina Matcha v medu Hmotnost: 75 g
Doprava:
59 Kč
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
Zelený matcha med je výjimečný. Přesně pro vás
Není žádný taj, že samuraj miloval čaj – právě takový, který pro vás mícháme do medu s matchou. Lahodný, náladu zlepšující, vesele zelený a bacily likvidující. Med matcha vás zkrátka očaruje TEČKA
- Pohodový začátek dne? S medem s matchou.
- Je zelený jako příroda, ze které pochází.
- Jeho mlsání je každodenní obřad.
- Čas na čaj? Na matchu v medu.
Sumo sumárum: samurajové pili matchu, aby byli dobří s mečem. Vy budete díky matcha medu dobří v jakékoliv činnosti, s činkami, u počítače či při učení. Objednávejte zde TEČKA
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Matcha s medem je tady pro všechny:
„Čahoun, děvče, ranní ptáče,
vesele a čile skáče
díky časté mňam mňam sváče
vůni čaje – v medu matche.“
Stačí otevřít skleničku!
Jak jsme objevili matchu?
Lidé v Kawaguči, Čibě a Ičikawě milují matchu. Češi milují med. Tak jsme se rozhodli obě suroviny spojit do jednoho supr čupr matcha medu. Jeho chuť je uklidňující: nasládlá po medu, čajová po matche, nevtíravá, ale k natírání na pečivo jako stvořená.
- Zajímavost z našeho blogu: jak je to se složením květového medu a jeho krystalizací?
Složení a konzistence medu s matchou
Složení našeho medu matcha je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a zelený čaj matcha. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizovaná višeň a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte med matcha při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Matcha – popis a zajímavosti
Matcha je přírodní, 100% zelený čaj z Japonska, rozemletý na jemný prášek. Neobsahuje žádná barviva, přísady ani konzervační látky. A za proměnou pečlivě pěstovaných čajových lístků na matchu stojí spousta dřiny.
- Nejlepší čajové listy se ručně sbírají, spaří, usuší, nařežou a usuší.
- Na jemný prášek matcha se melou na speciálních žulových kamenech.
- Díky tomu je pravý matcha čaj desetkrát vydatnější než běžný zelený čaj.
- Další zajímavosti o matche si přečtěte v článku na našem medovém blogu.
Výroba matchi v medu
Ochucený matcha med děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme matchu s medem nejraději?
Když se ke mně dostane med s matchou, šáhnu po něm dřív, než by samuraj stihl tasit katanu. A ze skleničky zmizí rychlostí šinkanzenu! Rád si v čaji z matcha medu namáčím sušenku, med mažu na palačinku a zdobím s ním zmrzlinový pohár.
Také ho můžete rozetřít na pečivo, přidat do pokrmů a ovocných salátů nebo mlsat jen tak pro radost. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, smoothie i horkém mléku. Velký úspěch s ním uděláte při zdobení dezertů a pudinků. A co třeba využít ho při pečení v perníku, lineckém nebo cheesecaku?
- Nutriční koutek: pochutnejte si na piškotových úlech s jahodami a jahodovým medem.
Podrobnosti o matche v medu
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 424 / 340 kcal
Tuky
1,7 g
Z toho nasycené kyseliny
0,2 g
Sacharidy
77 g
Z toho cukry
75 g
Bílkoviny
2,4 g
Sůl
0,01 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), zelený čaj matcha (2 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Není žádný taj, že samuraj miloval čaj – právě takový, který pro vás mícháme do medu s matchou. Lahodný, náladu zlepšující, vesele zelený a bacily likvidující. Med matcha vás zkrátka očaruje TEČKA
- Pohodový začátek dne? S medem s matchou.
- Je zelený jako příroda, ze které pochází.
- Jeho mlsání je každodenní obřad.
- Čas na čaj? Na matchu v medu.
Sumo sumárum: samurajové pili matchu, aby byli dobří s mečem. Vy budete díky matcha medu dobří v jakékoliv činnosti, s činkami, u počítače či při učení. Objednávejte zde TEČKA
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Matcha s medem je tady pro všechny:
„Čahoun, děvče, ranní ptáče,
vesele a čile skáče
díky časté mňam mňam sváče
vůni čaje – v medu matche.“
Stačí otevřít skleničku!
Jak jsme objevili matchu?
Lidé v Kawaguči, Čibě a Ičikawě milují matchu. Češi milují med. Tak jsme se rozhodli obě suroviny spojit do jednoho supr čupr matcha medu. Jeho chuť je uklidňující: nasládlá po medu, čajová po matche, nevtíravá, ale k natírání na pečivo jako stvořená.
- Zajímavost z našeho blogu: jak je to se složením květového medu a jeho krystalizací?
Složení a konzistence medu s matchou
Složení našeho medu matcha je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a zelený čaj matcha. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizovaná višeň a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte med matcha při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Matcha – popis a zajímavosti
Matcha je přírodní, 100% zelený čaj z Japonska, rozemletý na jemný prášek. Neobsahuje žádná barviva, přísady ani konzervační látky. A za proměnou pečlivě pěstovaných čajových lístků na matchu stojí spousta dřiny.
- Nejlepší čajové listy se ručně sbírají, spaří, usuší, nařežou a usuší.
- Na jemný prášek matcha se melou na speciálních žulových kamenech.
- Díky tomu je pravý matcha čaj desetkrát vydatnější než běžný zelený čaj.
- Další zajímavosti o matche si přečtěte v článku na našem medovém blogu.
Výroba matchi v medu
Ochucený matcha med děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme matchu s medem nejraději?
Když se ke mně dostane med s matchou, šáhnu po něm dřív, než by samuraj stihl tasit katanu. A ze skleničky zmizí rychlostí šinkanzenu! Rád si v čaji z matcha medu namáčím sušenku, med mažu na palačinku a zdobím s ním zmrzlinový pohár.
Také ho můžete rozetřít na pečivo, přidat do pokrmů a ovocných salátů nebo mlsat jen tak pro radost. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, smoothie i horkém mléku. Velký úspěch s ním uděláte při zdobení dezertů a pudinků. A co třeba využít ho při pečení v perníku, lineckém nebo cheesecaku?
- Nutriční koutek: pochutnejte si na piškotových úlech s jahodami a jahodovým medem.
Podrobnosti o matche v medu
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 424 / 340 kcal
Tuky
1,7 g
Z toho nasycené kyseliny
0,2 g
Sacharidy
77 g
Z toho cukry
75 g
Bílkoviny
2,4 g
Sůl
0,01 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), zelený čaj matcha (2 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Parametry
Výrobce | Včelařství Domovina |
Hmotnost | 75 g |