Čočka černá Beluga Kód: 17012 - Použití: Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 – 30 minut. Skvěle se hodí do salátů, k rybě, výborně chutná s kořenovou zeleninou. Její jemnou chuť lze doplnit olejem z vlašských ořechů, případně sezamovým či balsamico octem s kapkou hořčice. Perfektně se hodí také do pomazánek. - Černá čočka patří mezi potraviny s vysokou nutriční hodnotou.... Celý popis
Koupit za 83 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
![Vera Gurmet Čočka černá Beluga 500g](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/77635_logo--mm130x40.png)
Vera Gurmet Čočka černá Beluga 500g
Doprava:
85 Kč
Skladem
83 Kč
Koupit za 83 Kč
Popis
Čočka černá Beluga
Kód: 17012
-
Použití:
Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 – 30 minut. Skvěle se hodí do salátů, k rybě, výborně chutná s kořenovou zeleninou. Její jemnou chuť lze doplnit olejem z vlašských ořechů, případně sezamovým či balsamico octem s kapkou hořčice. Perfektně se hodí také do pomazánek.
- Černá čočka patří mezi potraviny s vysokou nutriční hodnotou. Na 100 g má dvojnásobné množství bílkovin (24 g) než třeba tofu (10 g). Obsahuje také spoustu vlákniny – 100 g čočky pokryje poloviční denní doporučenou dávku vlákniny! Její černý pigment obsahuje vysoké množství antioxidantů, podobně jako borůvky či ostružiny. Je také dobrým zdrojem vitamínů B a minerálů (například železa a hořčíku).
- Bílkoviny obsažené v černé čočce jsou důležité pro růst a obnovu organismu. Vláknina snižuje cholesterol a vyrovnává hladinu cukru v krvi, čímž zamezuje výkyvům glykémie po jídle. Škroby obsažené v čočce (i jiných luštěninách) se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu, a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. To je důležité zejména pro diabetiky, ale také pro kohokoliv, kdo se snaží zhubnout.
- Čočka černá beluga svým vzhledem připomíná kaviár a má jemnou oříškovou chuť. Je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Černá čočka má pevnější konzistenci a její slupka jí pomáhá udržet tvar i po uvaření. Jde o velmi chutnou, a především výživově bohatou potravinu.
- Složení: čočka černá Beluga.
-
Způsob přípravy:
Čočku černou beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte, předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
-
Trvanlivost:
24 měsíců
-
Balení:
500g
- Prodejce: KASIA vera, s. r. o., Nádražní 1202, 25101 Říčany, IČ 25756729, středisko VERA GURMET Toužim
Kód: 17012
-
Použití:
Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 – 30 minut. Skvěle se hodí do salátů, k rybě, výborně chutná s kořenovou zeleninou. Její jemnou chuť lze doplnit olejem z vlašských ořechů, případně sezamovým či balsamico octem s kapkou hořčice. Perfektně se hodí také do pomazánek.
- Černá čočka patří mezi potraviny s vysokou nutriční hodnotou. Na 100 g má dvojnásobné množství bílkovin (24 g) než třeba tofu (10 g). Obsahuje také spoustu vlákniny – 100 g čočky pokryje poloviční denní doporučenou dávku vlákniny! Její černý pigment obsahuje vysoké množství antioxidantů, podobně jako borůvky či ostružiny. Je také dobrým zdrojem vitamínů B a minerálů (například železa a hořčíku).
- Bílkoviny obsažené v černé čočce jsou důležité pro růst a obnovu organismu. Vláknina snižuje cholesterol a vyrovnává hladinu cukru v krvi, čímž zamezuje výkyvům glykémie po jídle. Škroby obsažené v čočce (i jiných luštěninách) se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu, a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. To je důležité zejména pro diabetiky, ale také pro kohokoliv, kdo se snaží zhubnout.
- Čočka černá beluga svým vzhledem připomíná kaviár a má jemnou oříškovou chuť. Je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Černá čočka má pevnější konzistenci a její slupka jí pomáhá udržet tvar i po uvaření. Jde o velmi chutnou, a především výživově bohatou potravinu.
- Složení: čočka černá Beluga.
-
Způsob přípravy:
Čočku černou beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte, předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
-
Trvanlivost:
24 měsíců
-
Balení:
500g
- Prodejce: KASIA vera, s. r. o., Nádražní 1202, 25101 Říčany, IČ 25756729, středisko VERA GURMET Toužim
Parametry
Výrobce | Vera Gurmet |