Tato medovina je vyrobena z včelího medu, vinného moštu odrůdy Frankovka. Tato medovina je vyrobena z včelího medu, vinného moštu odrůdy Frankovka. Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu. Hodí se k moučníkům a sýrům. Zbytkový cukr: 90 g/l Předchozí ročníky byly vyrobené např. z odrůdy André. Medovina Medovina je alkoholický... Celý popis

Koupit za 199 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tato medovina je vyrobena z včelího medu, vinného moštu odrůdy Frankovka.

Tato medovina je vyrobena z včelího medu, vinného moštu odrůdy Frankovka.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Zbytkový cukr: 90 g/l

Předchozí ročníky byly vyrobené např. z odrůdy André.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vinařství Zborovský